Asiantuntijat: Kaupunkisuunnittelu syy Manilan tulviin

Filippiineillä asiantuntijat syyttävät kaupunkisuunnittelun puutteita pääkaupungin Manilan suurtulvista. Suunnittelijoiden ja arkkitehtien mukaan tuhot olisivat jääneet pienemmiksi, jos tulviin olisi varauduttu paremmin.

Kriitikoiden mukaan suunnitelma kaupunkirakenteen parantamiseksi tehtiin jo vuoden 2009 suurtulvien jälkeen, mutta sen toteutus on viivästynyt poliitikkojen haluttomuuden ja hallinnon hajanaisuuden takia. Muun muassa Manilan entinen kaupunkisuunnittelupäällikkö on kuvaillut pääkaupungin tulvavalmiutta riittämättömäksi.

Suurin ongelma ovat slummialueet, joita ei ole saatu siirrettyä pois tulvavaara-alueilta viemäreiden, jokivarsien ja järvien läheisyydestä.

Lisäksi maata sitovia ja tulvia pysäyttäviä metsäalueita on tuhottu Manilan ympäriltä varakkaiden asuntoalueiden tieltä.

Yli puolet Manilan miljoonakaupungista on veden vallassa monsuunisateiden takia. Ainakin 20 ihmistä on kuollut ja sadattuhannet paenneet kodeistaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Valko-Venäjän äänestyspaikoilla pitkiä jonoja, oppositiota syytetään "järjestäytyneestä provokaatiosta"

Moottoripyörällä liikkuneet asemiehet tappoivat Nigerissä kuuden ranskalaisturistin ja kahden paikallisen seurueen

Yhdysvalloissa ylittyi 5 miljoonan vahvistetun koronatartunnan rajapyykki, Uusi-Seelanti sinnitellyt jo sata päivää ilman tartuntoja

Suomalaistutkijat: Lupaus uusista vaaleista ei pura Beirutin jännitteitä, tarvetta myös kansainväliselle painostukselle – "Ilmapiiri on sekoitus totaalista väsymystä ja vihaa"

Öljyntorjunta Mauritiuksella ei ota onnistuakseen – oppositio vaatii jo ministereiden eroa vitkuttelun vuoksi

Libanonin protestoijat vannovat, ettei kiukku laannu nopeasti – pääministeri lupailee parlamenttivaalien aikaistamista

Uudessa-Seelannissa sata päivää vailla koronatartuntoja, mutta terveysviranomaiset varoittelevat itsetyytyväisyyden vaaroista

Mediat: Satoja loukkaantunut Beirutin mielenosoituksissa, liikkeellä jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä

WSJ: Twitter liittyi Tiktok-kilpaan, alustavat keskustelut yhdistymisestä käynnissä – Microsoft edelleen kärkikosija

Valko-Venäjän äänestyspaikoilla näkyy valkoisia rannenauhoja ja kasvomaskeja – tulos on silti todennäköisesti jo ennalta selvä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.