Avaruusasemalla ruuhkaa, sukkulalentoa siirrettiin

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on päättäny siirtää avaruussukkula Endeavourin lähtöä avaruuteen. Sukkulan oli määrä lähteä matkaan 19. huhtikuuta, mutta lähtöä myöhäistettiin kymmenen päivää.

Lähtöä siirrettiin, jotta Endeavour ei saapuisi kansainväliselle avaruusasemalle samaan aikaan venäläisen miehittämättömän Progress-raketin kanssa. Nasan tutkijat olivat alun perin toivoneet, että Progress olisi voinut odottaa Maata kiertävällä radalla kunnes Endeavour lähtee takaisin kohti Maata.

Raketin mukana on kuitenkin biologisissa kokeissa tarvittavia materiaaleja, jotka on saatava nopeasti avaruusasemalle, joten Endeavourin lähtöä siirrettiin.

Endeavourin matka on Yhdysvaltain toiseksi viimeinen sukkulalento.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Uuden-Seelannin joukot ovat saaneet noudettua kuusi ruumista purkautumisherkältä tulivuorelta

Voittoisa Johnson lupaa Britannian eroavan EU:sta tammikuun loppuun mennessä – sää viivästyttää Britannian viimeisen parlamenttipaikan varmistumista

Yhdysvaltain kongressi tunnusti armenialaisten kansanmurhan

Syyttäjä epäilee Jersey Cityn ampumavälikohtauksen motiivia antisemitistiseksi

Britannia jännittää konservatiivien enemmistöä historiallisissa brexit-vaaleissa

Asiantuntija: Israelissa ollaan poliittisessa umpikujassa, josta ei päästä eteenpäin – "Takana ovat sekä järjestelmän rakenteelliset ongelmat että Netanjahun asema"

Venäjän ainoalla lentotukialuksella syttyi tulipalo – Amiraali Kuznetsov on ollut jo pitkään korjattavana Murmanskissa

Venäjä karkottaa kaksi saksalaisdiplomaattia vastavetona Saksan tekemille karkotuksille, Berliini varoitti mahdollisista lisätoimista

Zelenskyin tähdittämästä komediasarjasta leikattiin Putinia koskeva vitsi pois Venäjällä

Onnellisuus-29ideologiastaan tunnettu Bhutan saa tuloja vesivoimasta ja turismista – hyvinvointi jakautuu yhä epätasaisesti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.