BBC: Theresa May varoitti Venäjää jatkotoimista – "Tällaista vahingollista toimintaa ei hyväksytä koskaan"

Johtavien teollisuusmaiden G7-ryhmä koventaa otteitaan Venäjää vastaan, jos se jatkaa sekaantumistaan muiden maiden sisäisiin asioihin, sanoi Britannian pääministeri Theresa May Kanadassa BBC:n mukaan.

May sanoi, että länsimaat lähettävät "selkeän viestin, ettei tällaista vahingollista toimintaa hyväksytä koskaan". BBC:n mukaan hän pyrki kokouksessa vahvistamaan yhteistä rintamaa Venäjää vastaan.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei kuitenkaan ollut samalla linjalla. Hän toisti lauantaina, että Venäjä pitäisi saada ryhmään takaisin ja G8 olisi parempi kuin G7.

– Mielestäni se olisi hyväksi Venäjälle, Yhdysvalloille ja kaikille nykyisen G7:n maille.

Venäjä jätettiin ryhmän ulkopuolelle, kun se valtasi Krimin niemimaan Ukrainalta. Muut G7-maat eivät edes harkitse Venäjän ottamista takaisin.

– Jotta voitaisiin käydä keskusteluita Venäjän tulevaisuudesta tämän ryhmän suhteen, heidän olisi muutettava toimintatapojaan, May sanoi.

Venäjän Presidentti Vladimir Putin kehottaa johtavien teollisuusmaiden G7-ryhmää aloittamaan yhteistyön Venäjän kanssa uudelleen. Hän pilkkaa länsimaiden syytöksiä Venäjää kohtaan jorinaksi.

Putin kommentoi toimittajille Kiinan-vierailullaan, että jorina olisi syytä lopettaa ja pitäisi siirtyä oikeisiin asioihin. Hän myös toisti Kremlin näkemyksen, ettei syytöksille Venäjän osallisuudesta ex-agentin myrkyttämiseen Britanniassa ole esitetty todisteita.

Putin ilmoitti olevansa valmis tapaamaan presidentti Donald Trumpin heti kun Yhdysvallat on valmis kokoukseen.

Trump pitää Trudeauta epärehellisenä ja heikkona – USA ei hyväksykään G7-lausuntoa

G7 hieroo yhteislausuntoa ennen Trumpin lähtöä – Yhdysvallat jäi yksin