BBC: Tiedustelukomitean demokraattijäsen pitää Flynnin syytesuojapyyntöä tärkeänä

Yhdysvalloissa Venäjän mahdollista sekaantumista vaaleihin tutkivan edustajainhuoneen tiedustelukomitean jäsen Adam Schiff pitää entisen turvallisuusneuvonantajan Michael Flynnin pyyntöä syytesuojasta tärkeänä. Asiasta kertoo BBC.

Schiff on komitean korkea-arvoinen demokraattijäsen.

Schiff sanoo, että komitea on kiinnostunut Flynnin todistamisesta, mutta vielä on liian aikaista suojata häntä syytteiltä. Flynn on sanonut voivansa todistaa vaalikampanjan tutkimuksissa, jos saa syytesuojan.

Presidentti Donald Trump on aiemmin puoltanut Flynnin vaatimusta Twitterissä. Perjantaina Trump ei kuitenkaan halunnut kommentoida asiaa toimittajille.

Uutiskanava CNN:n mukaan Trump käveli ulos allekirjoitustilaisuudesta, kun toimittajat kysyivät Flynnistä ja tämän tarjouksesta olla todistajana. Trump ei reagoinut toimittajien kysymyksiin vaan jätti asetukset allekirjoittamatta ja käveli toiseen huoneeseen. Häntä seurasi varapresidentti Mike Pence asetukset mukanaan.

Valkoisen talon mukaan Trump allekirjoitti asetukset myöhemmin suljettujen ovien takana.

 

Flynnin kytkökset huolestuttivat jo ennen nimittämistä

 

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset olivat huolissaan Flynnin nimittämisestä Valkoisen talon turvallisuusneuvonantajaksi tämän Venäjä-yhteyksien takia, kertoo Guardian. Lehden lähteiden mukaan Yhdysvaltain ja Britannian tiedusteluviranomaiset keskustelivat Flynnin "huolestuttavasta" käytöksestä jo ennen kuin presidentti Trump nimitti Flynnin turvallisuusneuvonantajaksi.

Venäjä-sidoksien lisäksi viranomaiset olivat huolissaan Flynnin pakkomielteestä Iraniin.

Flynn erosi helmikuussa, kun ilmeni, ettei hän ollut kertonut varapresidentti Pencelle yhteydenpidostaan Venäjän suurlähettilään kanssa. Flynn ehti toimia turvallisuusneuvonantajana vain 24 päivää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.