Bemarimies nöyryytti Isisin tarkka-ampujia – BMW:kin halusi palkita

Irakilainen Ako Abdulrahman pelasti kymmeniä ihmisiä Isisin tarkka-ampujien kynsistä kuljettamalla heidät turvaan panssaroidulla autollaan, kertoo CNN.

Abdulrahman hankki alunperin omaksi ja ystäviensä turvaksi BMW:n panssaroidun henkilöauton, jotta he voisivat liikkua kotimaassaan ilman pelkoa Isisin väijytyksistä.

Kun Isis hyökkäsi lokakuussa Kirkukin kaupunkiin, Abdulrahman päätti toimia. Hän ryhtyi hakemaan autollaan loukkaantuneita pois kaupungista samaan aikaan kun Isisin taistelijat tulittivat turhaan panssaroitua ajoneuvoa. Kukaan muu ei uskaltautunut loukkaantuneiden luokse tarkka-ampujien vuoksi.

Abdulrahman kertoo CNN:lle hakeneensa kaikkiaan yli 70 loukkaantunutta turvaan vaaravyöhykkeeltä. Hän on laskenut autossaan olevan yli 50 luodinjälkeä.

32-vuotiaan miehen uroteko ei jäänyt huomaamatta. Paitsi että Kirkukin kuvernööri kiitti Abdulrahmania henkilökohtaisesti, myös BMW:n pääkonttorista haluttiin muistaa häntä. BMW olisi halunnut vaihtaa Abdulrahmanin vaurioituneen auton kokonaan uuteen menopeliin.

Mies kuitenkin kieltäytyi. Sen sijaan hän halusi korjauttaa autonsa, jotta voisi jatkaa sen käyttöä edelleen.