Berliinin poliisi: Rekasta kuolleena löytynyt oli Puolan kansalainen

Berliinin poliisi kertoo Twitterissä, että väkijoukkoon Breitscheidplatzilla ajaneesta rekasta kuolleena löytynyt mies oli Puolan kansalainen. Poliisin mukaan mies ei ole tämänhetkisen tiedon mukaan henkilö, joka ajoi rekan väkijoukkoon.

Poliisi on aiemmin kertonut, että rekka oli rekisteröity Puolaan. Puolalaisesta kuljetusyrityksestä on kerrottu, ettei rekan rekisteröityyn kuljettajaan ole saatu yhteyttä.

Poliisi on ottanut kiinni yhden ihmisen, joka on mahdollisesti rekan ajaja. Poliisi ei ole kertonut tarkempia tietoja kiinniotetusta. Uutistoimisto DPA:lle asiaa kommentoineiden turvallisuuslähteiden mukaan rekan ajaksi epäilty mies oli turvapaikanhakija Afganistanista tai Pakistanista. Lähteiden mukaan mies oli saapunut Saksaan helmikuussa.

Saksan sisäministerin Thomas de Maiziere sanoo, ettei halua vielä käyttää Berliinin tapahtumista sanaa isku, vaikka moni asia viittaakin siihen, että kyseessä olisi isku.

Berliinin poliisi epäilee, että rekka oli varastettu Puolassa.

12 kuoli, loukkaantuneita hengenvaarassa

12 ihmistä kuoli, kun rekan kuljettaja ajoi ajoneuvonsa väkijoukkoon joulumarkkinoiden aikaan eilen illalla. Poliisin mukaan sairaalassa on 48 ihmistä, joista osa on loukkaantunut vakavasti.

Osa Berliinin yliajoissa loukkaantuneista on yhä hengenvaarassa, uutisoi sanomalehti Guardian. Heillä on vaikeita vammoja ja lääkärien mukaan heitä operoidaan läpi yön. Lääkärien mukaan uhreilla on muun muassa sisäisiä verenvuotoja ja sisäelinvammoja.

Yliajojen tapahtumapaikka Breitscheidplatz on Berliinin vilkkaimpia kauppapaikkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Väkivallan mustaama maanantai - Ankara, Berliini, Zürich

Supo: Tällä tietoa Saksan iskulla ei vaikutuksia Suomeen

Silminnäkijä CNN:lle: "Se ei voinut olla onnettomuus"

Silminnäkijät Berliinissä: Kuorma-autossa puolalaiset rekisterikilvet

Ainakin 9 kuoli Berliinissä rekan ajettua väkijoukkoon, kuljettaja otettu kiinni