Brasilian presidentinvaalien ennakkosuosikki haavoittui vakavasti puukotuksessa

Brasilian presidentinvaalien mielipidemittauksia johtavalle Jair Bolsonarolle on jouduttu tekemään kiireellinen leikkaus sen jälkeen, kun hän oli saanut vakavia vammoja puukotuksessa. Puukottaja hyökkäsi hänen kimppuunsa kesken vaalikampanjoinnin.

Bolsonaroa hoitavasta sairaalasta kerrotaan, että hänen tilansa on nyt vakaa.

Sotilaspoliisin mukaan puukotuksesta epäiltynä on pidätetty 40-vuotias mies, joka on entinen äärivasemmistolaisen puolueen aktiivi. Hänellä oli kiinni otettaessa mukanaan kankaaseen kääritty veitsi.

Oikeistolainen Bolsonaro on johtanut mielipidemittauksia sen jälkeen, kun presidenttikisan alkuperäiseltä kiistattomalta ennakkosuosikilta, entiseltä presidentiltä Luiz Inacio Lula da Silvalta kiellettiin ehdokkuus. Syynä oli se, että hän istuu pitkää vankeustuomiota korruptiosta.

Bolsonaro ajaa kovia toimia rikollisuuden kuriin saamiseksi, ja hän on luvannut äänestäjilleen muun muassa laillistaa aseen kantamisen, jotta kansalaiset voisivat suojautua rikollisilta. Paheksuntaa hän on herättänyt naisiin ja seksuaalivähemmistöihin kohdistuvilla kommenteilla ja ylistämällä Brasiliaa 1960-luvulta 1980-luvulle hallinnutta diktatuuria.