Britannian konservatiivipuolueen kansanedustajalle syytteet seksuaalisesta ahdistelusta

Britannian konservatiivipuolueen kansanedustaja Charlie Elphicke saa syytteet seksuaalisesta ahdistelusta. Syytteiden nostamisesta kertoi Lontoon poliisi lausunnossaan. Elphicke joutuu oikeuden eteen näillä näkymin syyskuun alussa.

Kansanedustajan epäillään ahdistelleen yhtä naista vuonna 2007 ja toista kahteen otteeseen vuonna 2016. Parlamenttiin vuonna 2010 noussut Elphicke on kiistänyt tehneensä mitään väärää.

–  Hän puolustaa itseään voimakkaasti ja luottaa siihen, että saa maineensa puhdistettua, Elphicken asianajaja Ellen Peart sanoi.

Konservatiivipuolue hyllytti Elphicken marraskuussa 2017 häntä kohtaan esitettyjen vakavien syytösten takia. Pääministeri Theresa May lopetti hyllytyksen viime vuoden joulukuussa hieman ennen kuin konservatiivipuolueen parlamenttiryhmä äänesti Mayn luottamuksesta. Independent-lehden mukaan Elphicke oli käynyt tätä ennen poliisikuulusteluissa asian tutkintaan liittyen. May sai äänestyksessä ryhmän luottamuksen.

Puolue kertoi maanantaina, että Elphicke on jälleen hyllytetty. Tämän seurauksena hallituksen enemmistö parlamentin alahuoneessa kutistui vain kahteen edustajaan. Britannian hallituksella ja sen tulevalla pääministerillä on siis entistä vähemmän liikkumavaraa, kun se yrittää toteuttaa Britannian EU-eroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.