CNN: Floridan lentokenttäampumisesta epäilty ex-sotilas

Floridan Fort Lauderdalen lentokenttäampumisesta epäilty on 26-vuotias, USA:n asevoimissa palvellut mies, vahvistavat viranomaislähteet uutiskanava CNN:lle.

Mediatietojen mukaan epäilty Esteban Santiago vapautettiin Yhdysvaltain armeijan kansalliskaartin palveluksesta viime vuonna. Sitä ennen hän palveli mediatietojen mukaan vuoden Irakissa.

Mies oli saanut aiemmin hoitoa mielenterveysongelmiin, uutisoi ABC News aiemmin lähteisiinsä vedoten. Kanavan mukaan FBI oli ollut yhteydessä epäiltyyn sen jälkeen, kun tämän työnantaja Anchoragessa Alaskassa oli ilmaissut FBI:lle huolensa epäillyn käytöksestä. ABC Newsin mukaan mies oli saanut hoitoa mielenterveysongelmiin FBI:n oltua yhteydessä häneen.

Uutistoimisto AP:lle puhunut Santiagon veli on myös kertonut, että Esteban Santiago sai Alaskassa hoitoa mielenterveysongelmien takia. Veljen mukaan Santiago syntyi New Jerseyssä, mutta varttui Puerto Ricossa.

Viranomaisten mukaan teon motiivi on yhä epäselvä. Tutkinnan alkuvaiheessa ei kuitenkaan ollut viitteitä siitä, että kyse olisi ollut terrori-iskusta.

 

Otti aseen ruumalaukusta

Viisi ihmistä kuoli ja useita haavoittui, kun ampuja avasi tulen Fort Lauderdalen lentokentällä kakkosterminaalin matkatavara-aulassa. Poliisi otti epäillyn miehen kiinni pian ampumisen jälkeen.

Ampuja oli lentänyt floridalaiskentälle Alaskasta. Ase oli miehen laukussa, joka oli ruumassa.

Uutiskanava CNN:n mukaan lennolta saavuttuaan mies otti laukkunsa matkatavarahihnalta ja meni vessaan, missä hän latasi aseen. Sen jälkeen mies palasi matkatavara-aulaan ja ryhtyi ampumaan.

Ampumisessa haavoittuneiden tila on vakaa, kertovat haavoittuneita hoitaneet kirurgit. Sairaalaan vietiin viisi ihmistä. Heistä kaksi tarvitsi leikkaushoitoa.

Lentokenttä suljettiin ampumisen jälkeen ja sille suuntaavia lentoja peruttiin ja ohjattiin muille kentille.

 

Obama: Motiivit valottunevat vuorokaudessa

Lentokenttäampumisen kulku ja teon motiivit selviävät seuraavan vuorokauden kuluessa, arvioi Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.

Obama sanoi ABC Newsin haastattelussa, että epäillyn ampujan motiivit saataneen selville seuraavien 24 tunnin kuluessa.

Obama kertoi olleensa yhteydessä Miamin pormestariin varmistaakseen, että tutkintaa koordinoidaan tehokkaasti osavaltion ja kansallisen tason viranomaisten kesken.

Obama totesi olevansa erittäin pahoillaan ampumisen uhrien perheiden kokeman surun takia.

 

Viranomaiset: Fort Lauderdalen kentällä ammuttu lisää

Floridassa lentokentän ampumisessa kuollut ainakin viisi