CNN: Isot rakennusfirmat välttelevät Trumpin rajamuuriprojektia

Yhdysvalloissa monet suuret rakennusalan yritykset eivät ole osallistuneet tarjouskilpailuun päästäkseen rakentamaan presidentti Donald Trumpin kaavailemaa muuria Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle. Asiasta kertoo CNN.

Tarjousten jättämisen takaraja oli tiistaina.

Rakennusalan yritysten neuvoston edustajan mukaan yritykset pelkäävät, että muurin rakentaminen vaikeuttaisi muiden urakoiden saamista kotimaassa ja ulkomailla. Yhdysvalloissa suuret ja vaikutusvaltaiset Kalifornian ja New Yorkin osavaltiot harkitsevat säätävänsä lain, joka estäisi muurin rakentamiseen osallistuvia yrityksiä saamasta tulevaisuudessa osavaltion rahoittamia rakennusurakoita.

Yrityksiä saattaa huolettaa myös se, että muurin rakentaminen vaatisi yksityisomistuksessa olevien maiden pakkolunastuksia. Pakkolunastuksista kiistellään taatusti oikeudessa, mikä voi viivästyttää muurin rakentamista useita vuosia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Tänään julkaistaan yli 200 kirjettä, joiden uskotaan paljastavan, miten Britannia sotkeentui Australian politiikkaan 1970-luvulla

Yhdysvalloissa 5,4 miljoonaa ihmistä menetti sairausvakuutuksen koronapandemian seurauksena, käy ilmi tuoreesta arviosta

Ulkoministeri Haavisto toivoo Puolan presidentin huomioivan myös vähemmistöön jääneiden kannat

EU-maa Puola on matkalla kohti yhä autoritaarisempaa ja jakautuneempaa valtiota, uskoo asiantuntija – "Tämänkaltaista järjestelmää ei enää äänestetä kumoon"

Nelson Mandelan diplomaattitytär Zindziswa Mandela kuoli – "Hän palveli Etelä-Afrikkaa hyvin"

Puolan vaaleja leimasivat vaalitarkkailijoiden mukaan vihamielisyys ja median puolueellisuus

WHO: Pandemiasta ei palata lähitulevaisuudessa "vanhaan normaaliin" – "Tästä pandemiasta ei ole oikotietä ulos"

Lähes 10 miljoonaa lasta ei välttämättä palaa kouluun koronarajoitusten jälkeen, arvioi järjestö

Ovensuukysely: Duda kasvattaa niukkaa johtoaan Puolan presidentinvaaleissa

Amnesty: Ainakin 3 000 terveydenhuollon ammattilaista on kuollut koronaan maailmanlaajuisesti – epäkohdista puhumista yritetty estää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.