CNN: Toimittajaltamme evättiin pääsy Valkoisen talon lehdistötilaisuuteen

Uutiskanava CNN:n mukaan yhdeltä uutiskanavan toimittajista kiellettiin keskiviikkona pääsy Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin tiedotustilaisuuteen, joka oli avoin kaikille median edustajille.

Kyseinen CNN:n toimittaja oli aiemmin samana päivänä osallistunut Trumpin ja Junckerin rajatumpaan lehdistötilaisuuteen ja kysynyt siellä sekä asianajaja Michael Cohenista että Venäjän presidentti Vladimir Putinista. Toimittajan mukaan Valkoisesta talosta sanottiin myöhemmin, että hänen kommenttinsa olivat tilanteeseen sopimattomia eikä hän saisi osallistua toiseen lehdistötilaisuuteen.

–  He myös sanoivat, että huusin, toimittaja kertoi.

CNN:n mukaan muut huoneessa olleet toimittajat, olivat pitäneet CNN:n toimittajan käytöstä täysin kunnioittavana.

Guardianin mukaan Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders on julkaissut tiedotteen, jossa hän puhuu nimeltä mainitsemattomasta toimittajasta, joka huusi tiedotustilaisuudessa ja kieltäytyi poistumasta. Sandersin mukaan kyseiselle toimittajalle oli tehty selväksi, että kuka tahansa muu toimittaja hänen edustamastaan mediasta saa osallistua lehdistötilaisuuteen.