CNN: Trumpin kampanjaväen ja venäläisten kohutapaamisen keskustelu ei päättynyt tapaamiseen

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin vaalikampanjaväen ja venäläisten kohutapaamisessa käyty keskustelu ei päättynyt kokonaan tapaamiseen, kertoo CNN.

Tapaamisen järjestänyt brittiläinen musiikkituottaja Rob Goldstone lähetti tapaamisen jälkeen tapaamisessa käsitellyistä aiheista useita sähköposteja sekä yhdelle tapaamisen venäläisosallistujista että jollekulle Trumpin lähipiirissä.

Trumpin vaalikampanjaväen Venäjä-kytköksiä tutkivat senaatin ja edustajainhuoneen tiedustelukomiteat ovat CNN:n mukaan keskustelleet Goldstonen sähköposteista tapaamiseen osallistuneen Trumpin pojan Donald Trump Jr:n kanssa salaiseksi luokitellussa kuulemisessa, jonka sisällöstä on vuotanut uutiskanavalle tietoa useista nimettömistä lähteistä.

Komiteoiden tiedossa olevista sähköposteista yksikään ei ollut osoitettu Trump Jr:lle, joka on kiistänyt keskustelleensa mistään tapaamiseen liittyvästä kenenkään kanssa tapaamisen jälkeen.

CNN:n uutisesta ei käy ilmi, saiko Goldstone vastauksia sähköposteihinsa sen enempää venäläisiltä kuin Trumpin lähipiiriltäkään.

Yhdessä sähköpostissa Goldstone kehotti Trumpin kampanjan korkea-arvoista avustajaa, nykyistä Valkoisen talon sosiaalisen median johtajaa Dan Scavinoa houkuttelemaan presidenttiehdokas Trump luomaan profiilisivu Facebookin venäläisvastineeseen Vkontakte- eli VK-verkkopalveluun. Hän antoi ymmärtää keskustelleensa aiheesta Trump Jr:n ja Trumpin silloisen kampanjapäällikön Paul Manafortin kanssa ja saaneensa idealle näiden hyväksynnän.

Trumpille ei tiettävästi kuitenkaan koskaan luotu profiilisivua venäläispalveluun.

Arabiliitto vaatii Trumpia perumaan Jerusalemin tunnustamisen

Mustien ihmisoikeuksien puolesta taistelleet eivät halunneet Trumpia museonsa avajaisiin

Trumpin kampanjan Venäjä-kytköstutkijoita auttavan kampanjavapaaehtoisen kihlattu puolustaa häntä CNN:lle