Debbie-myrskyn koettelemassa Australiassa kaksi kuollut tulvissa

Australiassa kaksi naista on kuollut Debbie-myrskyn aiheuttamissa tulvissa. Lisäksi neljä ihmistä on kateissa.

Perjantaina poliisi löysi aiemmin tulvavesiin kadonneen naisen kuolleena Murwillumbahin läheltä Queenslandin osavaltiossa. Toisen naisen ruumis löytyi myös perjantaina sen jälkeen, kun naisen auto oli huuhtoutunut pois tieltä Hunter Valleyssa New South Walesin osavaltiossa.

Myrskyn mukana tulleet kovat sateet ovat nostattaneet paikoin laajoja tulvia. Tulvavesien kerrotaan nousevan paikoin edelleen. Esimerkiksi Queenslandin poliisi varoitti Beenleighistä Brisbaneen kulkevan Logan-joen tulvimisesta.

Puolestaan Rockhamptonissa tulvien odotetaan nousevan keskiviikkoon mennessä tasolle, jota ei ole nähty alueella vuosisataan. Poliisi on kehottanut alavilla alueilla asuvia paikallisia lähtemään pois tulvien tieltä.

Yhteensä kymmeniä tuhansia ihmisiä on evakuoitu eri kaupungeissa Queenslandissa ja New South Walesissa samalla kun tulvat ovat edenneet etelään kohti turistien suosimaa Ballinaa.

Nyt jo laantunut hirmumyrsky Debbie iskeytyi rannikolle tiistaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Erdoganin allekirjoittamalla säädöksellä Hagia Sofia muuttuu museosta moskeijaksi – ensimmäinen muslimien rukoushetki on parin viikon kuluttua

Hollanti vie Venäjän Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen matkustajakoneen alas ampumisen takia

Ruotsin entinen suurlähettiläs vapautettiin syytteistä – epäiltiin valtion turvallisuuden vaarantamisesta

Media: Iranissa jälleen mystinen räjähdys sotilaskohteiden lähellä

Egypti ja Etiopia hakevat kiivaasti ratkaisua vuosien kiistaan Niilin vesistä – Egypti pelkää vesiensä loppumista ja sanoo kiistan olevan maalle "elämän ja kuoleman" kysymys

Yhdysvallat rankaisee korkea-arvoisia kiinalaisviranomaisia uiguureihin kohdistuneista ihmisoikeusloukkauksista – Kiina vastaa samalla mitalla takaisin

Trumpin ex-asianajaja passitettiin takaisin vankilaan – rikkoi kotiarestin sääntöjä

Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä nousee edelleen rajusti – vuorokaudessa yli 65  000 uutta tartuntaa

Saksan valtion viestinnässä työskennellyttä miestä epäillään Egyptin vakoojaksi

New Yorkin syyttäjällä on oikeus saada Trumpin talous- ja verotiedot käyttöönsä, päätti korkein oikeus – "Kyllä tämä oli Trumpin kannalta huono päivä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.