Demokraatit: Trump onnitteli puhelimitse edustajainhuoneen voitosta

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on onnitellut puhelimitse edustajainhuoneen demokraattiryhmän puheenjohtajaa Nancy Pelosia demokraattien voitosta edustajainhuoneen vaaleissa, kertoo Pelosin apulaiskansliapäällikkö Drew Hammill Twitterissä.

Hammillin mukaan presidentti kiitti Pelosia siitä, että tämä oli voitonpuheessaan peräänkuuluttanut puoluerajat ylittävää yhteistyötä.

Puoluerajat ylittävä yhteistyö on viime vuosina käynyt koko ajan vaikeammaksi ja harvinaisemmaksi, kun puolueiden välinen kahtiajako on kärjistynyt. Sen vuoksi kongressi saattaa nykyään helposti ajautua umpikujaan, kun sen kamarit ovat eri puolueiden hallussa.

Kongressin ensi vaalikaudesta voi tulla vaikea, sillä demokraatit ovat saamassa vallan käsiinsä edustajainhuoneessa, mutta republikaanit säilyttävät valtansa senaatissa.

Lue myös: Vaalien varsinaiset tulokset: Demokraatit valtaan edustajainhuoneessa, republikaanit säilyttivät enemmistönsä senaatissa
 

Trump itse kommentoi alustavia vaalituloksia aiemmin Twitterissä lauseella "Valtava menestys tänään". Hän myös kiitti kaikkia tviitissään. CNN:n mukaan hän ei muutoin aio kommentoida vaaleja tänään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vaalien varsinaiset tulokset: Demokraatit valtaan edustajainhuoneessa, republikaanit säilyttivät enemmistönsä senaatissa