Brysselissä asuva suomalainen: "Tunnelma on epäuskoinen, ihmiset yrittävät soittaa kotiin"

EU-parlamentissa työskentelevä Sanna Lepola seuraa Brysselin tilanteen kehittymistä työpaikallaan, jossa kaikkia on kehotettu pysymään rakennuksessa. Heille on kerrottu, että turvataso on nostettu korkeimpaan nelostasoon. Milloin parlamentin työntekijät voivat lähteä kotiin, siitä ei puoliltapäivin ollut vielä mitään arviota.

– Tunnelma on epäuskoinen. Ihmiset yrittävät soittaa kotiin ja kollegoille. Kokouksia on peruttu.

Vasemmistolaisessa GUE/NGL -ryhmässä varapääsihteerinä työskentelevä Lepola kuvailee, että tunnelma muistuttaa sitä, joka koettiin Yhdysvaltojen WTC-iskujen jälkeen.

Matkapuhelinyhteydet kaupungissa ovat tukossa, joten EU-työntekijöille on suositeltu, että he käyttäisivät sosiaalista mediaa pitäessään yhteyttä läheisiinsä. Lepolan tytär on parasta aikaa Portugalissa ja kouluikäinen poika yksin kotona, koska lastenhoitaja ei ole päässyt paikalle.

Koko julkinen liikenne Brysselissä on pysäytetty.

– Tulin itse aamulla töihin autolla ennen kello kahdeksaa ja kaikki oli silloin normaalia. Mutta melkein heti kuultiin, että Brysselin lentokentällä on tapahtunut räjähdyksiä, Lepola kertoo. Myöhemmin tuli tieto, että myös metroasemilla EU-parlamentin lähellä on tapahtunut iskuja.

Hänen mukaansa Pariisin terrori-iskujen jälkeen turvatarkastukset ja aseistetut vartijat ovat lisääntyneet katukuvassa. Kaupunkilaiset ovat käyneet keskustelua iskujen mahdollisuudesta, mutta muuten arkielämä on tähän asti sujunut kuten ennenkin.

Kuopiolaistaustainen Lepola on asunut Brysselissä 17 vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Syyttäjäviranomaiset: Lentokenttäräjähdys oli itsemurhaisku

Brysselin lentokentällä kaksi räjähdystä - Ainakin 10 kuollut