Epsteinin lähipiiriin kuulunut prinssi Andrew liikemieheen kohdistuneista syytöksistä: "Olen tyrmistynyt"

Yorkin herttua, prinssi Andrew sanoo tiedotteessa olevansa tyrmistynyt lähipiiriinsä kuuluneen miljardööri Jeffrey Epstein seksuaalista hyväksikäyttöä koskevista väitteistä, kertoo muun muassa BBC. Vankisellissä itsemurhan tehnyttä Epsteiniä syytetään seksin ostamisesta useilta alaikäisiltä tytöiltä vuosien 2002–2005 aikana.

Buckinghamin palatsin tiedotteessa sanotaan, että Andrew tuntee mielipahaa kaikesta ihmisten hyväksikäytöstä. Hänen mukaansa on vastenmielistä antaa ymmärtää, että hän hyväksyisi, osallistuisi tai rohkaisisi sellaiseen käytökseen.

Buckinghamin palatsi julkaisi tiedotteen sen jälkeen, kun Daily Mail oli julkaissut videokuvaa siitä, kun Andrew on Epsteinin kartanossa ja vilkuttaa ovesta lähtevälle nuorelle naiselle. Videokuva on lehden mukaan vuodelta 2010.

Lähipiirissä monia silmäätekeviä

Epsteinin nuorimpien uhrien on epäilty olleen 14-vuotiaita. Hän itse oli kiistänyt syyllisyytensä. Syyttäjien mukaan Epstein käytti työntekijöitään ja liittolaisiaan apuna, jotta hän sai tyttöjä houkuteltua kotiinsa. Epsteinin epäiltiin lisäksi maksaneen joillekin uhreille siitä, että nämä rekrytoivat muita tyttöjä hyväksikäytettäviksi.

Syyttäjän mukaan nuorille naisille maksettiin satoja dollareita käteistä siitä, että nämä hieroivat Epsteiniä, harrastivat seksiä hänen kanssaan ja rekrytoivat muita tyttöjä. Syyttäjä sanoo Epsteinin olleen erittäin tietoinen siitä, että useat uhrit olivat alaikäisiä.

Epstein oli jo aiemmin tuomittu seksuaalirikoksista. Yhdysvaltain työministeri Alexander Acosta päätyi aiemmin kritiikin kohteeksi, kun paljastui, että hän sopi liittovaltion syyttäjänä kymmenen vuotta sitten Epsteinin syytteiden lieventämisestä. Jupakan seurauksena Acosta erosi tehtävästään heinäkuussa.

Epsteinin lähipiiriin kuuluivat prinssi Andrewin lisäksi muun muassa Yhdysvaltain nykyinen presidentti Donald Trump ja entinen presidentti Bill Clinton.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Tulipalo iranilaisessa ydinlaitoksessa aiheutti vakavaa vahinkoa tuotannolle – paloon liittyy epäilyjä räjähdyksestä ja ulkopuolisesta sabotaasista

Intiassa on nyt kolmanneksi eniten koronavirustartuntoja maailmassa

Ainakin neljäkymmentä ihmistä on kuollut rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa ja mutavyöryissä Japanissa – yli puolta miljoonaa kehotettu evakuoitumaan

Kroatian istuva pääministeri julisti konservatiivipuolueensa voiton parlamenttivaaleissa

Yhdysvalloissa koronatartuntojen kovasta lisääntymisestä syytetään liian nopeaa rajoitusten purkua – Texasissa sairaaloiden pelätään ylikuormittuvan

Israel teki ilmaiskuja Gazaan vastaiskuna kaistaleelta ammuttuun rakettituleen

Tyypillisiä puheita Trumpille, epätyypillisiä presidentille: Trump suuntasi itsenäisyyspäivän puheensa ydinkannattajilleen, vaikka perinteisesti niillä on pyritty yhdistämään kansaa, tutkija arvioi

Järjestö: Välimereltä pelastetut 180 siirtolaista voivat rantautua Sisiliaan

CNN: Klubilla Etelä-Carolinassa ammuttu – useita ihmisiä viety sairaalaan

Mies ajoi autolla päin mielenosoittajia Seattlessa – yksi ihminen kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.