Espanjan poliisi pidätti useita lasten hyväksikäyttöä esittävän materiaalin jakamisesta, suurin osa epäillyistä teini-ikäisiä

Espanjassa poliisi pidättänyt 17 ihmistä, jotka ovat poliisin mukaan jakaneet "äärimmäisen väkivaltaista" kuvamateriaalia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Poliisi kertoi asiasta tiistaina tiedotteessa.

Taustalla on yli kaksi vuotta kestänyt ja kolmelle eri mantereelle ulottunut, Chemosh-operaationa tunnettu kansainvälinen tutkinta, jota Espanjan poliisi on johtanut. Yhteensä 33 ihmistä on pidätetty ratsioissa 11 maassa.

Suurin osa pidätetyistä on teini-ikäisiä ja nuorin vasta 15-vuotias. Espanjassa poliisi otti pidätettyjen lisäksi kiinni yhdeksän ihmistä tutkintaa varten.

Pidätysten syy oli pornoa sisältävien tiedostojen hallussapito ja jakaminen. Osa sisällöistä oli poliisitiedotteen mukaan laillisia mutta eivät silti soveliaita alaikäisten katsottaviksi.

Poliisista kerrotaan, että osin sisältö oli "erittäin vakavaa". Espanjan poliisin edustaja Eduardo Casas kertoi uutistoimisto AFP:lle, että materiaalin joukossa oli vakavaa hyväksikäyttöä ja raiskauksia, joiden uhrit olivat vain muutaman kuukauden ikäisistä vauvoista 11–12-vuotiaisiin lapsiin.

Poliisi kertoo tiedotteessa tutkinnan alkaneen sähköpostivihjeestä, jonka ansiosta poliisi löysi alaikäisten muodostaman Whatsapp-ryhmän. Lasten hyväksikäyttöä esittävää materiaalia oli jaettu ryhmän jäsenille.

Euroopassa pidätettiin yhteensä 20 ihmistä. Espanjan pidätysten ohella Italiassa, Ranskassa ja Britanniassa pidätettiin kussakin yksi ihminen.

Lisäksi yhteensä kymmenen pidätettiin Ecuadorissa, Uruguayssa, Perussa ja Costa Ricassa. Myös Intiassa, Pakistanissa ja Syyriassa tehtiin jokaisessa yksi pidätys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Turkin maanjäristyksen uhriluku nousi yli 30:n, raunioista yritetään yhä pelastaa ihmisiä

Maastopalojen orvoksi jättämät eläinvauvat toipuvat Sydneyn villieläinsairaalassa – eläintarhan johtaja toivoo, että ihmisten auttamishalu näkyisi myös ympäristötekoina

Kiina keskeyttää villieläinten kaupan, kunnes koronavirusepidemia on ohi

Brasilian ennätyksellisissä sateissa kuollut ainakin 30 ihmistä

Puolustuksen puheenvuoro alkoi Trumpin virkarikosoikeudenkäynnissä: "Presidentti ei tehnyt yhtään mitään väärää"

Ulkoministeri Haavisto: Syyriassa järjestettävissä Isis-oikeudenkäynneissä olisi etunsa, asiassa kuitenkin paljon kysymysmerkkejä

Kiinan presidentti varoittaa koronaviruksen leviämisen kiihtyvän: Tilanne on vakava

Yle: Kurdijoukot valmiita tuomitsemaan al-Holin leirin naisia ilman kansainvälistä rikostuomioistuinta – aikovat käydä keskusteluja myös Suomen kanssa

Ranskan hallitus perääntyi eläkeiän nostoaikeistaan, mutta protestit jatkuivat silti – taustalla on kokemus epäoikeudenmukaisuudesta, mikä luo jakolinjoja ranskalaisten välille

Turkin maanjäristyksessä loukkaantui toistatuhatta ihmistä – kuolleita on yli 20, lisäksi useita ihmisiä on yhä kateissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.