Espanjan terrori-iskujen kuolonuhrien määrä nousi 15:een – joukossa kaksi lasta

Espanjan terrori-iskuissa kuolleiden määrä on noussut 15:een, kertoo Katalonian alueen sisäministeri Joaquim Forn. Barcelonan ulkopuolelta on löydetty autosta puukotettu mies, ja tämän uskotaan liittyvän viime viikolla tehtyihin iskuihin.

Auto, josta puukotettu mies löytyi, oli murtautunut poliisin tarkastuspisteen läpi torstaina sen jälkeen, kun pakettiauto oli ajanut jalankulkijoiden päälle Barcelonan La Rambla -bulevardilla. Poliisit olivat tulittaneet autoa, ja aluksi luultiinkin miehen kuolleen tulituksessa. Tutkinnan kuluessa varmistui, että mies oli puukotettu kuoliaaksi.

Poliisit epäilevät, että puukotuksen teki Younes Abouyaaqoub, jonka uskotaan ajaneen pakettiauton La Ramblalle. Abouyaaqoub onnistui pakenemaan paikalta jalan. Hänen uskotaan surmanneen miehen siepatessaan tämän auton ja paetessaan kaupungista. Abouyaaqoub on edelleen karussa, ja poliisit eri puolilla Eurooppaa etsii häntä.

Barcelonan La Ramblalla kuoli 13 ja Cambrilsissa tehdyssä iskussa yksi ihminen.

Kuolleiden joukossa kaksi lasta

Kaikki 15 terrori-iskuissa kuollutta on tunnistettu, kertoi Katalonian alueen oikeusministeri Carles Mundo tiedotustilaisuudessa.

Terrori-iskuissa kuoli kuusi espanjalaista, kolme italialaista, kaksi portugalilaista, yksi belgialainen, yksi kanadalainen, yksi yhdysvaltalainen ja yksi Britannian ja Australian kaksoiskansalainen.

Kuolonuhrien joukossa oli kaksi lasta.

Iskuissa loukkaantui toistasataa ihmistä.

Poliisi sanoo hajottaneensa terroristisolun

Poliisi on sanonut hajottaneensa 12-jäsenisen terroristisolun, jonka uskotaan olleen autoiskujen takana. Samaan aikaan ovat käynnissä etsinnät 22-vuotiaan Abouyaaqoubin löytämiseksi. Poliisin mukaan hän saattaa olla karussa Espanjan ulkopuolella.

Tutkijoiden mukaan terroristisolussa oli ainakin 12 miestä, joista osa oli teini-ikäisiä. Epäiltyjen joukossa on 40-vuotias imaami Abdelbaki Es Satty, jonka uskotaan radikalisoineen nuoria Ripollin kaupungissa lähellä Ranskan rajaa. Monet epäillyistä, muun muassa Abouyaaqoub, ovat kasvaneet tai asuneet siellä.

 

Espanjan poliisi vahvisti ampuneensa räjähdevyötä käyttäneen miehen

Barcelonan iskusta etsintäkuulutettu mahdollisesti ammuttu

Radikalisoitunutta marokkolaisimaamia epäillään terrorisolun johtajaksi