Etelä-Korea sanoo varoittaneensa ilmatilaa loukannutta venäläistä konetta ampumalla

Etelä-Korea kertoo venäläisen sotilaslentokoneen loukanneen maan ilmatilaa tänään. Etelä-Korea sanoo vastanneensa rajan ylitykseen ampumalla varoituslaukauksia.

Moskova kieltää ilmatilan loukkauksen. Venäjän ulkoministeriön mukaan kaksi Tu-95-pommikonetta suoritti suunniteltua harjoitusta kansainvälisellä merialueella.

Etelä-Korean mukaan Venäjän lentokone kävi sen ilmatilassa kahdesti: paikallista aikaa yhdeksältä aamulla ja puoli tuntia myöhemmin. Ilmatilaloukkaukset kestivät muutamia minuutteja kerrallaan.

Korea Times kertoo lentokoneita olleen kolme. Median mukaan venäläisten koneiden mukana oli kaksi kiinalaista lentokonetta, jotka myös loukkasivat maan ilmatilaa.

Korean asevoimat kertoo, että ilmatilaloukkaukset tapahtuivat Etelä-Korean ja Japanin välisellä merialueella pienten Liancourtsaarten lähistöllä.

Saaret ovat kiisteltyjä, mutta Venäjä ei Korea Timesin mukaan ole osallistunut erimielisyyksiin.

Korealaiset lähettivät matkaan F-15k- ja F16-k-hävittäjiä, jotka ottivat yhteyttä ilmatilaa loukanneeseen venäläiskoneeseen ja ampuivat valoraketteja. Etelä-Korean viranomaiset kertovat tutkivansa tapausta, joka oli heidän mukaansa ensimmäinen Venäjän kanssa sattunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.