Etelä-Korea sanoo varoittaneensa ilmatilaa loukannutta venäläistä konetta ampumalla

Etelä-Korea kertoo venäläisen sotilaslentokoneen loukanneen maan ilmatilaa tänään. Etelä-Korea sanoo vastanneensa rajan ylitykseen ampumalla varoituslaukauksia.

Moskova kieltää ilmatilan loukkauksen. Venäjän ulkoministeriön mukaan kaksi Tu-95-pommikonetta suoritti suunniteltua harjoitusta kansainvälisellä merialueella.

Etelä-Korean mukaan Venäjän lentokone kävi sen ilmatilassa kahdesti: paikallista aikaa yhdeksältä aamulla ja puoli tuntia myöhemmin. Ilmatilaloukkaukset kestivät muutamia minuutteja kerrallaan.

Korea Times kertoo lentokoneita olleen kolme. Median mukaan venäläisten koneiden mukana oli kaksi kiinalaista lentokonetta, jotka myös loukkasivat maan ilmatilaa.

Korean asevoimat kertoo, että ilmatilaloukkaukset tapahtuivat Etelä-Korean ja Japanin välisellä merialueella pienten Liancourtsaarten lähistöllä.

Saaret ovat kiisteltyjä, mutta Venäjä ei Korea Timesin mukaan ole osallistunut erimielisyyksiin.

Korealaiset lähettivät matkaan F-15k- ja F16-k-hävittäjiä, jotka ottivat yhteyttä ilmatilaa loukanneeseen venäläiskoneeseen ja ampuivat valoraketteja. Etelä-Korean viranomaiset kertovat tutkivansa tapausta, joka oli heidän mukaansa ensimmäinen Venäjän kanssa sattunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Yhdysvaltain ja Kiinan kiista kärjistymässä entisestään: ulkoministeri Pompeo kutsui Kiinan aluevaatimuksia laittomiksi, Kiina syyttää Yhdysvaltoja alueellisen rauhan horjuttamisesta

Salainen kirjeenvaihto valottaa tarinaa Australian "suurimman poliittisen ja perustuslaillisen kriisin" takana: Dokumentit osoittavat kuningatar Elisabetin tienneen, että kenraalikuvernööri harkitsi pääministerin syrjäyttämistä 1970-luvulla

Yhdysvalloissa 5,4 miljoonaa ihmistä menetti sairausvakuutuksen koronapandemian seurauksena, käy ilmi tuoreesta arviosta

Ulkoministeri Haavisto toivoo Puolan presidentin huomioivan myös vähemmistöön jääneiden kannat

EU-maa Puola on matkalla kohti yhä autoritaarisempaa ja jakautuneempaa valtiota, uskoo asiantuntija – "Tämänkaltaista järjestelmää ei enää äänestetä kumoon"

Nelson Mandelan diplomaattitytär Zindziswa Mandela kuoli – "Hän palveli Etelä-Afrikkaa hyvin"

Puolan vaaleja leimasivat vaalitarkkailijoiden mukaan vihamielisyys ja median puolueellisuus

WHO: Pandemiasta ei palata lähitulevaisuudessa "vanhaan normaaliin" – "Tästä pandemiasta ei ole oikotietä ulos"

Lähes 10 miljoonaa lasta ei välttämättä palaa kouluun koronarajoitusten jälkeen, arvioi järjestö

Ovensuukysely: Duda kasvattaa niukkaa johtoaan Puolan presidentinvaaleissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.