Etelä-Korean presidentti valmis eroamaan: vastustajat epäilevät taktiseksi harhautukseksi

Etelä-Korean korruptioskandaalin ryvettämä presidentti on valmis luopumaan vallasta. Presidentti Park Geun-hye sanoi televisiopuheessaan, että jättää päätöksen asiasta parlamentin tehtäväksi.

– Luovun vallasta, jahka kansanedustajat päättävät toimista, joilla minimoidaan valtatyhjiö ja kaaos hallinnossa, Park sanoi.

Parkin vastustajien mukaan kyseessä on taktinen harhautus, jolla Park pyrkii estämään viraltapanonsa aloittamisen. Opposition mukaan kansa haluaa, että Park luopuu vallasta välittömästi.

– Hänen asiansa ei ole vaatia lisää aikaa ja palauttaa asiaa parlamentin käsiteltäväksi. Jatkamme viraltapanon ajamista, sanottiin opposition demokraattipuolueen lausunnossa.

Epäilyjen mukaan presidentin ystävä Choi Soon-sil olisi hyödyntänyt suhteitaan presidenttiin saadakseen yrityksiltä lahjoituksia omaksi edukseen. Choita syytetään myös politiikkaan sekaantumisesta. Hänen epäillään jopa valinneen valtion virkamiehiä ja muokanneen Parkin puheita, vaikka hänellä ei ole siihen virallisia valtuuksia.

Sadattuhannet ihmiset ovat vaatineet Parkin eroa tai viraltapanoa.

Presidentin kanslia tilasi satoja pillereitä viagraa Afrikan-matkaa varten

Etelä-Korean presidentti palkkasi lakimiehen kuulusteluja varten