Facebook kehitti sensurointityökalun – joukko työntekijöitä irtisanoutui

Useita Facebookin työntekijöitä on irtisanoutunut yhtiöstä sen kehittämän sensurointityökalun takia, kertoo New York Times. Tyrmistyneiden työntekijöiden mukaan yhtiö on hylännyt sosiaalisen median avoimuuden ja läpinäkyvyyden periaatteet.

Sensurointityökalunsa avulla Facebook yrittää päästä takaisin Kiinan valtaville markkinoille. Maailman väkirikkain maa esti Facebookin käytön vuonna 2009.

Facebook itse ei seuraa työkalullaan käyttäjiensä julkaisuja, vaan esimerkiksi internet-operaattorit voivat valvoa palvelussa julkaistuja päivityksiä ja piilottaa niitä tahtonsa mukaan.

New York Timesin haastattelemien nimettömien työntekijöiden mukaan yhtiö ei ole vielä käyttänyt uutta työkaluaan eikä esitellyt sitä Kiinan viranomaisille.

Facebookin tiedottaja sanoo lehdelle lähettämässään lausunnossa, että yhtiö on pitkään sanonut olevansa kiinnostunut Kiinasta ja yrittää oppia ymmärtämään maata paremmin. Yhtiö ja maan viranomaiset ovat käyneet viime vuosina keskusteluita yhtiön paluusta Kiinan markkinoille, mutta eivät ole löytäneet yhteistä ymmärrystä.

Työkalu on aiheuttanut niin paljon hämmennystä yhtiön sisällä, että sitä käsiteltiin työntekijöiden ja johdon kyselytapahtumassa.

– Facebookin on hyvä olla mukana mahdollistamassa keskustelua, vaikka se ei olisikaan täyttä keskustelua, Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg oli sanonut tilaisuudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.