Filippiinien pääkaupunki tulvaveden vallassa jo päiviä

Filippiineillä yli miljoona ihmistä kärsii päiväkausia jatkuneiden monsuunisateiden aiheuttamista tulvista. Pahin tilanne on pääkaupungissa Manilassa. Yli kuusikymmentä prosenttia noin 12 miljoonan asukkaan kaupungista on veden vallassa.

Paikoin kaulaan asti ulottuva vesi on muuttanut kaupungin kadut joiksi ja ajanut 850 000 ihmistä kodeistaan. Kouluja, urheiluhalleja ja muita julkisia rakennuksia on muutettu evakuointikeskuksiksi. Veneillä liikkuvat pelastustyöntekijät noutivat tänään tulvan peittämien kotiensa katoille paenneita kaupunkilaisia turvaan.

Tänään kuolonuhrien määrä pääkaupungissa ja läheisissä maakunnissa nousi 20:een. Yhteensä heinäkuun lopussa alkaneissa rankkasateissa on kuollut yli 70 ihmistä.

Filippiinien ilmatieteenlaitoksen mukaan Manilan alueella satoi yli 70 senttimetriä kahdessa vuorokaudessa. Sateiden odotetaan jatkuvan ensi yönä. Tulvat ovat Filippiinien pahimmat sitten vuoden 2009.

Pääkaupungin lisäksi tulvista kärsii ympäröivä maaseutu. Hätätila on julistettu neljään maakuntaan, joiden joukossa ovat myös maan keskeiset riisinviljelyalueet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.