Gatwickin lentokentän toiminta jälleen pysähdyksissä epäillyn lennokkihavainnon takia

Lontoon eteläpuolella olevan Gatwickin lentokentän toiminta on jälleen pysähdyksissä epäillyn uuden lennokkihavainnon takia. Asiaa tutkitaan parhaillaan, mutta varotoimena lentokoneet eivät voi nousta eivätkä laskeutua kentälle, kertoo lentokentän tiedottaja BBC:n mukaan.

Puolustusministeriö ei ole vahvistanut lennokkihavaintoa, mutta poliisi sanoo tutkivansa asiaa. Kentän toiminta oli saatu aiemmin tänään jo palautettua osittain normaaliin päiväjärjestykseen.

Miehittämätön lennokki ja sen edelleen karkuteillä oleva lennättäjä tai lennättäjät ovat aiheuttaneet kaaosta kentällä jo kolmatta päivää. Ensimmäinen lennokkihavainto tehtiin myöhään keskiviikkoiltana.

Poliisi uskoo, että kyse on useammasta kuin yhdestä lennokista. Tutkinnan alla on myös mahdollisuus, että lennättäjiä saattaa olla useita.

Lennokkihavaintoja jo yli 50 

Lentokentän viranomaiset ovat turvautuneet armeijan apuun pitääkseen kentän avoinna. Armeija toi jo torstaina paikalle kalustoa, jota kuvailtiin ainoastaan "erikoisvarusteiksi".

Keskiviikon jälkeen lennokeista on tehty yli 50 havaintoa kentällä tai sen läheisyydessä.

Gatwickin lentokentän johtaja Stewart Wingate arvioi aikaisemmin BBC:n mukaan, että kentän toiminnan estäneillä lennokkien lennätyksillä tavoitellaan mahdollisimman suurta häiriötä liikenteelle. Lennättäjät pyrkivät siihen, että kenttä jouduttaisiin sulkemaan ja että häiriö juuri ennen joulua olisi mahdollisimman suuri. ut lennokkihavaintoa, mutta poliisi sanoo tutkivansa asiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Gatwickin lentokenttä on jälleen osittain toiminnassa drone-häirinnän jälkeen – joitakin lentoja pääsee jo saapumaan ja lähtemään

Britanniassa poliisi pohtii lentokenttää häiriköivien dronejen ampumista – armeija pyydetty apuun

Gatwick suljettiin kokonaan dronejen vuoksi, kymmenien tuhansien joulumatka pilalle

Suomalaisten tuntema lentokenttä suljettiin pikavauhtia - reikä kiitoradassa