Hävittäjäalus ja tankkeri törmäsivät Hormuzinsalmessa

Yhdysvaltalainen hävittäjäalus ja japanilaisomisteinen öljytankkeri ovat yöllä törmänneet toisiinsa Persianlahden edustalla Hormuzinsalmessa.

Yhdysvaltain merivoimien mukaan kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä ja hävittäjäalus säilyi toimintakunnossa. Tapahtuneesta on aloitettu tutkinta, ja törmäyksen aiheuttamia vahinkoja aluksille arvioidaan.

Merivoimien mukaan torpedonhävittäjä oli alueella suorittamassa meriturvallisuuteen liittyvää operaatiota.

Jännitteet alueella ovat kasvaneet tänä vuonna, kun Iran on uhannut sulkea salmen vastatoimena, jos länsimaat puuttuvat sen ydinohjelmaan.

Noin viidennes maailman öljykaupasta kulkee kapean Hormuzinsalmen läpi. Salmi yhdistää Persianlahden Intian valtamereen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Ranskan kansallispäivän sotilasparaatista luovuttiin koronan takia – Presidentti Macron linjaa loppukauden suunnitelmiaan

Yhdysvaltain ja Kiinan kiista kärjistymässä entisestään: ulkoministeri Pompeo kutsui Kiinan aluevaatimuksia laittomiksi, Kiina syyttää Yhdysvaltoja alueellisen rauhan horjuttamisesta

Salainen kirjeenvaihto valottaa tarinaa Australian "suurimman poliittisen ja perustuslaillisen kriisin" takana: Kuningatar Elisabet tiesi, että kenraalikuvernööri harkitsi pääministerin syrjäyttämistä 1970-luvulla

Yhdysvalloissa 5,4 miljoonaa ihmistä menetti sairausvakuutuksen koronapandemian seurauksena, käy ilmi tuoreesta arviosta

Ulkoministeri Haavisto toivoo Puolan presidentin huomioivan myös vähemmistöön jääneiden kannat

EU-maa Puola on matkalla kohti yhä autoritaarisempaa ja jakautuneempaa valtiota, uskoo asiantuntija – "Tämänkaltaista järjestelmää ei enää äänestetä kumoon"

Nelson Mandelan diplomaattitytär Zindziswa Mandela kuoli – "Hän palveli Etelä-Afrikkaa hyvin"

Puolan vaaleja leimasivat vaalitarkkailijoiden mukaan vihamielisyys ja median puolueellisuus

WHO: Pandemiasta ei palata lähitulevaisuudessa "vanhaan normaaliin" – "Tästä pandemiasta ei ole oikotietä ulos"

Lähes 10 miljoonaa lasta ei välttämättä palaa kouluun koronarajoitusten jälkeen, arvioi järjestö

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.