Hölkkäävät turvamiehet ympäröivät Kim Jong Unin autoa – katso kuvia historiallisesta vierailusta

Etelä-Korean puolella vieraileva Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un on herättänyt runsaasti huomiota eri puolilla maailmaa. Valokuvaajien ottamissa kuvissa näkyy esimerkiksi Kimin suuri turvamiesten joukko, jotka jopa juoksevat auton vierellä, kun Kim siirtyy paikasta toiseen.

Paikalla olevat mediat ovat raportoineet, että turvamiehet näyttävät olevan hyvin varusteltuja korvanappeineen ja aseineen.

Kim jong Un siirtyi Koreoiden huipputapaamisesta Etelä-Koreasta takaisin omaan maahansa lounaan ajaksi. Kuvissa näkyy, kun 12 turvamiehen joukko hölkkää auton vierellä takaisin pohjoiseen.

Historiallinen kädenpuristus. Kuva: Lehtikuva

Kim Jong Un johdatti Moon Jae-inin myös hetkeksi Pohjois-Korean puolelle. Moon on kertonut aiemmin, että hänen sukunsa on itseasiassa kotoisin pohjoisesta, mutta muutti etelään Korean sodan aikaan. Kuva: Lehtikuva
 

Koreiden johtajien tapaaminen on sisältänyt myös runsaasti symboliikkaa. Nurmikoille on istutettu rauhaa symboloivia kukkia, ja jopa huipputapaamisen pöytä on vaihdettu kulmikkaasta pyöreäreunaiseen.

 

Etelä-Korean pääkaupungin Seoulin kaupungintalon eteen on tehty valtava taideteos, jossa Koreat ovat yhdistyneet yhdeksi maaksi.

Koreoiden johtajat tapasivat Rauhan talossa. Kuva: KOREA SUMMIT PRESS / POOL

Kim Jong Un jätti oman viestintä vieraskirjaan. Sen mukaan tästä alkaa Koreoiden uusi aikakausi. Kimin turvamiehet kävivät desifioimassa kirjan ja huonekaluja ennen johtajan astumista huoneeseen. Kuva: Lehtikuva
 

Myöhemmin Koreiden johtajat istuttavat yhdessä rauhan puun yhteiselle rajalle. Puun siemenet ovat vuodelta 1953, samalta vuodelta, kun Koreoiden sota päättyi. Rauhaa ei kuitenkaan koskaan ole virallisesti solmittu.

Kim Jong Un oli jatkuvasti turvamiestensä ympäröimänä. Kuva: KOREA SUMMIT PRESS / POOL
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Koreoiden presidentit keskustelivat rauhasta, vaimotkin liennyttävät

Yhdysvallat toivoo Koreoiden tapaamisen olevan alku rauhaisammalle tulevaisuudelle 

Koreoiden johtajat kättelivät maiden välisellä vyöhykkeellä historiallisen huippukokouksen aluksi: "Uusi historia alkaa nyt"