Halla-aho ruotsidemokraateista: Olennaista ei ole prosenttiosuus vaalituloksessa, vaan puolueen asema Ruotsin politiikassa

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan ruotsidemokraattien vaalituloksessa olennaista on puolueen saavuttama asema Ruotsin politiikassa.

– Mielestäni se prosenttiosuus äänistä ei ole kovin oleellinen, vaan oleellista on se asema, johon ruotsidemokraatit vaalituloksen myötä päättyvät poliittisessa kentässä, Halla-aho sanoi sunnuntai-iltana STT:lle Tukholmassa.

Ruotsidemokraattien vaalivalvojaisiin osallistunut Halla-aho arvioi, että on Suomen kannaltakin sinänsä hyvä, että Ruotsissa voidaan keskustella kriittiseen sävyyn maahanmuutosta.

Suomessa on keskusteltu, voisiko perussuomalaiset saada vetoapua ruotsidemokraattien vaalituloksesta omaan vaalityöhönsä. Eduskuntavaalit on määrä pitää Suomessa ensi vuoden huhtikuussa.

Halla-aho toivoo, ettei ruotsidemokraattien vaalitulosta suhteessa perussuomalaisiin kuvattaisi vain poliittisena pelinä.

– Mielestäni on vähän valitettavaa, että tämä tilanne nähdään vain puolueiden valtapoliittisena pelinä. Kyseessä ovat kuitenkin ihan oikeat yhteiskuntaa ja ihmisiä koskevat asiat, maahanmuutto etunenässä, Halla-aho sanoi STT:lle tukholmalaisessa yökerhossa, jossa ruotsidemokraatit pitivät vaalivalvojaisiaan.