Herttuapari lähti pikkuprinsessan kanssa kotiin

Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat lähteneet sairaalasta vastasyntyneen tyttärensä kanssa. Säteilevä herttuapari vilkutti sadoille sairaalan edessä olleille ihmisille.

Herttuatar Catherine oli pukeutunut hempeään keltakukkaiseen mekkoon. Pikkuprinsessa puolestaan oli kääritty valkoiseen pitsipeittoon.

- Se on tyttö. Se on tyttö, hoilasivat kuningasperheen kannattajat, kun uutinen herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin toisesta lapsesta tavoitti innokkaat rojalistikorvat aamulla St Maryn sairaalan ulkopuolella Lontoossa. Hovin mukaan sekä äiti että 3,7 kiloa painanut pikkuprinsessa voivat hyvin.

- Olen niin tyytyväinen. Prinssi William halusi tytön ja Diana halusi tytön. Minusta vain on niin mukavaa, että George saa pikkusiskon, sanoi brittilippuun kääriytynyt Margaret Tyler, 71, viitaten Williamin edesmenneeseen äitiin, prinsessa Dianaan.

Sairaalan luota tavoitettu John Loughrey oli hänkin yhtä hymyä.

- Olen kuulkaas todella onnellinen. Tämä on mahtava tunne. Olen onnellinen koko kuningasperheen puolesta, Loughrey ylisti.

Kuningasperheen uuden jäsenen syntymää juhlitaan tänään Lontoossa tykinlaukauksin. Samoin lippu liehuu kaikkien hallintorakennuksien salossa uuden tulokkaan kunniaksi.

Nimeä saadaan vielä odottaa

Catherinen ja prinssi Williamin tytär sijoittuu kruununperimysjärjestyksessä neljänneksi. Pariskunnan esikoinen, George Alexander Louis, täyttää kaksi vuotta heinäkuun lopussa. Hän on kruununperimysjärjestyksessä kolmantena. Heidän edellään ovat prinssi William ja prinssi Charles.

Pikkuprinsessa on samalla ensimmäinen merkittävä brittikuninkaallinen, jota hänen jälkeensä syntyneet pojat eivät voi ohittaa, sillä kruununperimyslain muutokset astuivat voimaan maaliskuussa.

Synnytyksen jälkeen pariskunta palaa Kensingtonin palatsiin muutamaksi päiväksi, minkä jälkeen he lähtevät kuningattaren maalaisresidenssiin Anmer Halliin Norfolkiin.

Prinsessan nimeä saadaan ehkä odottaa vielä tovi. William sai oman nimensä viikko syntymän jälkeen, kun taas Charles nimettiin vasta kuukauden odottelun jälkeen. Georgen nimi puolestaan julkistettiin vain kaksi päivää syntymän jälkeen.

Vedonlyöjien suosikkiveikkaukset uuden tulokkaan nimeksi ovat Alice, Charlotte ja Victoria.

Asiantuntijoiden mukaan kuninkaallinen vauva voi tuoda kymmeniä miljoonia puntia lisätuloja Britannian talouteen. Prinsessa on paljon prinssiä tuottavampi, koska hänestä saadaan uusi muodin esikuva.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.