Himalajalla vakava kiipeilyonnettomuus

Suomalainen vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson on lähdössä auttamaan pulaan joutuneita vuorikiipeilijöitä K2-vuorella Himalajalla. Ainakin neljä vuorikiipeilijää on kuollut ja useita muita jäänyt loukkuun vuorelle, sillä romahtanut jääseinämä on tukkinut paluureitin.

Gustafssonin Suomessa oleva yhteyshenkilö Jyrki Rehumäki kertoi illalla, että Gustafssonin ryhmä on ainoa lähellä oleva retkikunta, joka vuorelle jääneitä kiipeilijöitä voi auttaa.

Aiemmin päivällä Gustafsson piti mahdollisena, että vuorella olisi jo toistakymmentä kuollutta ja kymmenkunta muuta kiipeilijää olisi pulassa.

Kadoksissa olevista ja mahdollisesti kuolleista kiipeilijöistä liikkuu monenlaista tietoa. Ruotsalainen kiipeilijä Fredrik Sträng on kertonut nähneensä neljän ihmisen kuolleen. Norjalaislehden mukaan yksi kuolleista olisi norjalainen. Uutistoimisto DPA:n mukaan myös yksi korealainen ja yksi serbialainen olisivat kuolleet.

K2 on maailman toiseksi korkein vuori. Loukkuun jääneet kiipeilijät ovat niin korkealla, ettei esimerkiksi helikopteria pystytä ohuen ilman vuoksi käyttämään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.