Hirviöetanat piinaavat taas Floridaa

Afrikasta peräisin olevat jättietanat ovat tuhoamassa Floridan, erityisesti Miamin ympäristön. Jopa kahdenkymmenen sentin mittaiseksi kasvava nilviäinen on sitkeähenkinen, ja voi elää jopa yhdeksän vuotta. Lisäksi se lisääntyy vauhdilla.

Hirviöetanan ruokavaltioon kuuluu satoja alueen kasveja, joista osa on tärkeitä alueen taloudelle. Vaarassa ovat muun muassa melonit ja maapähkinät. Vaaralliseksi etanan tekee kuitenkin se, että sen erittämä limavana sisältää aivokalvontulehdusta levittäviä loisia.

Niljakkaista naapureista on haittaa myös rakennuksille, sillä ne syövät tiettyjä seinäpinnoitteita, kuten stukkoa. Etanoita onkin kerätty alueen pihoilta ja puutarhoista jo tuhansia.

Edellisen kerran Floridassa taisteltiin jättietanoita vastaan 60-luvulla. Tuolloin alueelle salakuljetetuista otuksista päästiin eroon vasta kymmenen vuoden uurastuksen jälkeen. Kulut olivat yli miljoona dollaria.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Mauritiuksen öljykatastrofi uhkaa pahentua, karille ajanut laiva hajoamassa

Suomalaistutkija odottaa mielenosoitusten jatkuvan Valko-Venäjällä: "Jotain suurta on tapahtumassa"

Taleban sanoi olevansa valmis neuvotteluihin aselevosta, kunhan vangit saadaan vapaaksi

Yhdysvaltain terveysministeri tapasi Taiwanin presidentin – poikkeuksellinen vierailu on suututtanut Kiinan

Kahdeksan ihmistä kuollut asemiesten iskussa Nigerissä – joukossa ranskalaisia avustustyöntekijöitä

Mediamoguli Jimmy Lai on pidätetty Hongkongissa uuden turvallisuuslain nojalla – epäillään juonitelleen ulkovaltojen kanssa

Koronaviruksen toinen aalto edelleen tuhoisa Victoriassa Australiassa –  Perussa ainakin kolme alkuperäisväestön edustajaa kuollut koronapandemiaan liittyvässä yhteenotossa

Valko-Venäjällä rajuja vaaliprotesteja – opposition ehdokas pitää itseään voittajana ja vaatii vallanvaihtoa

Kreikan tulvissa on kuollut viisi ihmistä – joet tulvivat yli äyräidensä

Virallisen ovensuukyselyn mukaan Lukashenko saisi presidentinvaaleissa lähes 80 prosentin kannatuksen – Valko-Venäjän äänestyspaikoilla pitkiä jonoja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.