Hovin hätäkokous pani huhumyllyn pyörimään – BBC: Ei koske kuningattaren tai prinssi Philipin terveyttä

Hurjan huhumyllyn käynnistänyt Britannian hovin hätäkokous ei koske kuningatar Elisabetin tai prinssi Philipin terveydentilaa, kertoo yleisradioyhtiö BBC. Se on saanut hovista tiedon, että kokous "ei anna aihetta huoleen". Saman epämääräisen vastauksen ovat saaneet aamulla myös muun muassa uutistoimistot AFP, AP ja Reuters.

Muun muassa Daily Mail -tabloidi kertoi varhain aamulla, että kuningashuoneen henkilökuntaa jopa Skotlannista asti on kutsuttu keskellä yötä aamuiseen kokoukseen Lontoossa.

Tämä herätti heti spekulaatiota siitä, että kuningatar Elisabetin, 91, tai prinssi Philipin, 95, terveydentilassa olisi tapahtunut vakava käänne.

BBC:n mukaan vastaavanlaisia kuningashuoneen sisäisiä kokouksia on kuitenkin noin kerran vuodessa. BBC:n hovitoimittaja Peter Hunt kertoo Twitterissä, että kokous alkaisi kymmeneltä eli kello 12 Suomen aikaa.

Hovi ei ole vielä virallisesti kommentoinut asiaa. Kuningashuoneelta odotetaan jonkinlaista ilmoitusta tänään.

Sekä kuningatar että hänen puolisonsa hoitivat keskiviikkona työtehtäviään. Kuningatar tapasi pääministeri Theresa Mayn iltapäivällä, ja prinssi Philip avasi uuden katsomon krikettikentällä.

Buckinghamin palatsin edustalle on jo kerääntynyt mediaa ja uteliaita kansalaisia, kertoo uutistoimisto AFP.

Britanniassa käynnistyi huhumylly: Kuningashuoneen henkilökunta kutsuttu hätäkokoukseen