Hurrikaania paenneet juankoskelaiset saivat pakoauton ilmaiseksi – "Meille vinkattiin, että maalaisjärjen käyttö on sallittua"

Floridassa lomailleet Miina Virtaharju ja Ville Linnosmaa jatkoivat perjantaina alkanutta pakomatkaansa Virginian osavaltioon asti. Valtatiet olivat viikonloppuna tukossa aina Pohjois-Carolinaan asti, mutta paikallisten antamilla neuvoilla pariskunta pääsi pohjoiseen joutuisasti.

– Meille vinkattiin, että maalaisjärjen käyttö on sallittua ja matkaa voi tehdä myös pikkuteitä pitkin, Linnosmaa kertoo.

Vuokra-auton pariskunta sai käyttöönsä ilmaiseksi.

– Se on hyvä tilanne molempien kannalta. Me pääsimme pois hurrikaanialueelta ja vuokraamon auto säästyy tuhoilta, Linnosmaa toteaa.

Lentolippujen vaihto toiseen lähtökaupunkiin olikin Linnosmaan mukaan jo vaikeampi operaatio. Lopulta paluulento Suomeen kuitenkin järjestyi New Yorkista.

– Siinä kävi hyvä tuuri, kun oltiin jo sinne päin pakenemassa, Virtaharju sanoo.

Irma-hurrikaanin vaikutukset ovat Virginiassa pienet, eikä kaduilla juurikaan näy Floridasta paenneita. Osa matkan varrella kohdatuista ihmisistä on kuitenkin joutunut Linnosmaan mukaan viettämään ratin takana aikaa pahimmillaan 12 tuntia.

– Joka hotellissa näkyy väsynyttä sakkia, joilla kaikilla on autossaan Floridan rekisterikilvet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.