Hyökkääjä avasi tulen sairaalassa Tshekissä, ainakin kuusi kuoli, hyökkääjä teki poliisin mukaan itsemurhan

Ostravan epäilty sairaala-ampuja on poliisin mukaan tehnyt itsemurhan. Sairaalahyökkäyksessä kuoli ainakin kuusi ihmistä ja kaksi haavoittui. Television mukaan ampuja käytti käsiasetta, ja ampui uhreja lähietäisyydeltä päähän tai niskaan. Tshekin pääministerin Andrej Babishin mukaan veriteot tapahtuivat odotushuoneessa.

Haavoittuneita on ainakin kaksi. Sairaalalähteiden mukaan heitä leikataan parhaillaan ja kummankin tila on kriittinen.

Hyökkääjä tunkeutui sairaalaan hieman kello seitsemän jälkeen aamulla paikallista aikaa. Poliisin mukaan virkavalta oli paikalla viidessä minuutissa hälytyksen jälkeen.

–  Tämä on katastrofi. Emme ole tottuneet maassamme tällaiseen. En pysty käsittämään tämän miehen motiivia, Babish sanoi.

Myös presidentti Milos Zeman lähetti surunvalittelunsa uhrien omaisille.

–  Olette sydämessäni. Ajattelen teitä näinä traagisina tunteina, presidentti viestitti edustajansa välityksellä Twitterissä.

Epäiltyä etsittiin helikoptereilla

Poliisi aloitti laajat etsinnäöt heti veriteon jälkeen. Paikalla oli sekä paikallispoliisin yksiköitä, että poliisin kriisitilanteiden erikoisyksikkö. Epäiltyä ampujaa etsittiin myös ilmasta helikoptereilla.

Hyökkäyksen jälkeen alueen koulujen, ostoskeskusten sekä muiden sairaaloiden vartiointia tehostettiin. Hyökkäyksen kohteeksi joutuneen sairaalan henkilökunta eristettiin käytävään, eikä heitä ei päästetty sairaalan muihin osiin ennen kuin ne oli tarkistettu.

Tshekissä on verrattain paljon aseita, koska metsästys on edelleen suosittua. Joukkoampumiset ovat kuitenkin harvinaisia. Vuonna 2015 ravintolan asiakas avasi tulen Uhersky Brodin kaupungissa tappaen kahdeksan ihmistä ennen kuin teki itsemurhan.

Maaliskuussa prahalaisen sairaalan potilas riitaantui kahden muun potilaan kanssa ja ampui heitä. Toinen ammutuista kuoli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Turkin maanjäristyksen uhriluku nousi yli 30:n, raunioista yritetään yhä pelastaa ihmisiä

Maastopalojen orvoksi jättämät eläinvauvat toipuvat Sydneyn villieläinsairaalassa – eläintarhan johtaja toivoo, että ihmisten auttamishalu näkyisi myös ympäristötekoina

Kiina keskeyttää villieläinten kaupan, kunnes koronavirusepidemia on ohi

Brasilian ennätyksellisissä sateissa kuollut ainakin 30 ihmistä

Puolustuksen puheenvuoro alkoi Trumpin virkarikosoikeudenkäynnissä: "Presidentti ei tehnyt yhtään mitään väärää"

Ulkoministeri Haavisto: Syyriassa järjestettävissä Isis-oikeudenkäynneissä olisi etunsa, asiassa kuitenkin paljon kysymysmerkkejä

Kiinan presidentti varoittaa koronaviruksen leviämisen kiihtyvän: Tilanne on vakava

Yle: Kurdijoukot valmiita tuomitsemaan al-Holin leirin naisia ilman kansainvälistä rikostuomioistuinta – aikovat käydä keskusteluja myös Suomen kanssa

Ranskan hallitus perääntyi eläkeiän nostoaikeistaan, mutta protestit jatkuivat silti – taustalla on kokemus epäoikeudenmukaisuudesta, mikä luo jakolinjoja ranskalaisten välille

Turkin maanjäristyksessä loukkaantui toistatuhatta ihmistä – kuolleita on yli 20, lisäksi useita ihmisiä on yhä kateissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.