Indonesian turmakoneen etsinnöissä on kuollut vapaaehtoinen sukeltaja

Indonesialainen sukeltaja on kuollut etsiessään mereen syöksyneen turmakoneen jäänteitä ja matkustajia, kertovat paikalliset viranomaiset. Sukeltaja Syachrul Anto osallistui etsintäoperaatioon vapaaehtoisena.

Lion Air -yhtiön matkustajakone syöksyi Jaavanmereen pian nousunsa jälkeen maanantaina. Mukana oli 189 ihmistä, jotka kaikki kuolivat.

Kokeneen vapaaehtoisen sukeltajan uskotaan kuolleen paineen alenemiseen.

48-vuotias Anto oli syyskuussa vapaaehtoisena Sulawesin saarella, missä arviolta yli 7 000 ihmistä kuoli voimakkaassa maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa.

Anto oli vapaaehtoisena myös AirAsia-matkustajakoneturman pelastustöissä lähes neljä vuotta sitten. Indonesiasta Singaporeen matkalla ollut matkustajakone putosi Jaavanmereen joulukuussa 2014. Kaikki koneessa olleet 162 ihmistä saivat surmansa.

 

Neljä uhria tunnistettu

 

Perjantaina merestä löytyi Lion Air -yhtiön koneen istuimia, renkaita ja muita osia. Onnettomuuden uhrien etsiminen on edelleen kesken. Vain neljä heistä on tunnistettu.

Torstaina sukeltajat löysivät mustan laatikon, jonka toivotaan auttavan selvittämään, miksi upouusi Boeing-kone syöksyi mereen pian nousunsa jälkeen. Ohjaamossa käytyjä keskusteluja nauhoittavaa mustaa laatikkoa etsitään yhä.

Matkustajakone oli matkalla Indonesian pääkaupungista Jakartasta kohti Pangkal Pinangia Bangkan saarella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Erdoganin allekirjoittamalla säädöksellä Hagia Sofia muuttuu museosta moskeijaksi

Hollanti vie Venäjän Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen matkustajakoneen alas ampumisen takia

Ruotsin entinen suurlähettiläs vapautettiin syytteistä – epäiltiin valtion turvallisuuden vaarantamisesta

Media: Iranissa jälleen mystinen räjähdys sotilaskohteiden lähellä

Egypti ja Etiopia hakevat kiivaasti ratkaisua vuosien kiistaan Niilin vesistä – Egypti pelkää vesiensä loppumista ja sanoo kiistan olevan maalle "elämän ja kuoleman" kysymys

Yhdysvallat rankaisee korkea-arvoisia kiinalaisviranomaisia uiguureihin kohdistuneista ihmisoikeusloukkauksista – Kiina vastaa samalla mitalla takaisin

Trumpin ex-asianajaja passitettiin takaisin vankilaan – rikkoi kotiarestin sääntöjä

Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä nousee edelleen rajusti – vuorokaudessa yli 65  000 uutta tartuntaa

Saksan valtion viestinnässä työskennellyttä miestä epäillään Egyptin vakoojaksi

New Yorkin syyttäjällä on oikeus saada Trumpin talous- ja verotiedot käyttöönsä, päätti korkein oikeus – "Kyllä tämä oli Trumpin kannalta huono päivä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.