Intia ohitti Italian koronakuolemien virallisessa määrässä

Intia ohitti tänään Italian koronavirukseen liittyvien kuolemien todetussa määrässä. Intiassa on ilmoitettu yli 35  700 koronakuolemaa.

Intiassa on nyt todettu maailman valtioista viidenneksi eniten koronaan liittyviä kuolemia. Edellä ovat Yhdysvallat, Brasilia, Britannia ja Meksiko.

Tulvien tällä erää koettelemassa Intiassa on todettu 1,63 miljoonaa koronatartuntaa.

Moni asiantuntija on kyseenalaistanut Intian viralliset koronatiedot. On epäilty, että koronatestejä ei tehdä tarpeeksi ja monia koronakuolemia ei kirjata.

Tällä viikolla Intian Mumbaissa tehdyssä tutkimuksessa ilmeni, että liki 60 prosentilla slummien asukkaista joko on tai on ollut koronatartunta.

Britannia jarruttaa koronarajoitusten lieventämistä

Britannian jarruttaa koronarajoitusten lieventämistä, ilmoitti saarivaltion pääministeri Boris Johnson perjantaina. Rajoituksien helpottamista lykätään hänen mukaansa vähintään kahdella viikolla.

–  Olen sanonut, että suunnitelmamme avata uudelleen yhteiskunta ja talous on ehdollinen. Emme epäröi käyttää jarruja tarvittaessa. Arvioimme, että nyt pitäisi painaa tätä jarrupoljinta, pääministeri sanoi.

Aiemmin perjantaina määrättiin Britannian Pohjois-Englantiin entistä tiukempia koronarajoituksia. Vierailu muiden ihmisten kotien sisätiloihin kiellettiin, koska koronavirus on alkanut levitä aiempaa enemmän, kertoi BBC.

Kielto koskee Suur-Manchesterin aluetta, Lancashiren itäosaa sekä ja osia Länsi-Yorkshiresta.

Terveysministeri Matt Hancockin mukaan tartuntojen lisääntyminen johtuu "suurelta osin" ihmisistä, jotka eivät noudata koronasuositusten mukaista turvaetäisyyttä.

–  Olemme päättäneet tehdä ihmisten suojelemiseksi sen mikä on tarpeen, Hancock tviittasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Beirutissa mielenosoittajat tunkeutuneet useisiin ministeriöihin – yksi poliisi kuollut mielenosoituksissa

Suomalaisasiantuntijat saapuivat sirpaleiseen Beirutiin, jossa levottomuudet ja koronavirus vaikeuttavat avustustyötä

Konflikti, jonka maailma unohti – Länsi-Saharan tilanne on yhä jumissa vuosikymmeniä siirtomaavallan päättymisen jälkeen

Intian onnettomuuskoneesta vuosi polttoainetta – "On ihme, ettei kone syttynyt tuleen"

Kiinassa pohditaan, miten Hongkongiin syntyvä valtatyhjiö täytetään – vaalien siirtoa vuodella on perusteltu koronaviruspandemialla, mutta se ei välttämättä ole oikea tai ainakaan ainoa syy

Libanonin pääministeri aikoo ehdottaa parlamenttivaalien aikaistamista –  yksi poliisi kuollut Beirutin mielenosoituksissa

Mauritius julisti hätätilan uhkaavan ympäristökatastrofin vuoksi – karille ajaneesta laivasta vuotaa tonneittain öljyä mereen, Ranska lähettää apua

Kiina haluaa "ennalta arvaamattoman" Trumpin häviävän vaalit, arvioi Yhdysvaltain tiedusteluviranomainen – Venäjä taas on ottanut tähtäimeensä demokraattien Bidenin

Matkustajakone suistui kiitotieltä ja katkesi kahtia Intiassa – ainakin 17 kuollut, kymmeniä loukkaantunut

Yhdysvallat asettaa pakotteita Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lamille –  katsoo Lamin heikentäneen Hongkongin autonomiaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.