Iran harjoittelee ohjusiskuja

Iran aikoo käyttää ohjuksia vallankumouskaartinsa sotaharjoituksissa tänään. Vallankumouskaartin uutissivuston mukaan harjoitusten tarkoitus on näyttää, että Iran on valmis taistelemaan sitä kohtaavia uhkia ja sitä vastaan asetettuja pakotteita vastaan.

Yhdysvallat määräsi perjantaina uusia pakotteita Irania vastaan maan viime viikonloppuna tekemän ballistisen ohjuskokeen vuoksi.

Iran on vahvistanut tehneensä ohjuskokeen. Koetta pidetään reaktiona presidentti Donald Trumpin päätökselle estää Iranin ja kuuden muun maan kansalaisten pääsy Yhdysvaltoihin.

Vallankumouskaartin uutissivuilla julkaistulta listalta käy ilmi, että tämänpäiväisissä sotaharjoituksissa käytettävät ohjukset ovat lyhyen matkan ohjuksia, joiden kantama on enimmillään 75 kilometriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Korona ei näytä pelottavan ainakaan kaikkia suomalaismatkailijoita, pakettimatkojen varaaminen etelään käynnistynyt varsin vilkkaasti – "Tuntuu olevan patoutunutta matkustustarvetta"

Japanissa rankkasateiden pelätään jo surmanneen ihmisiä– yli 76  000 ihmiselle evakuointimääräys

Pubit ja ravintolat ovat saaneet avata ovensa Englannissa yli sadan päivän jälkeen

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa puhunut Trump tuomitsi jälleen mielenosoitukset: "Vihaiset väkijoukot yrittävät repiä alas perustajiemme patsaat, töhriä pyhimmät muistomerkkimme ja vapauttaa väkivallan aallon kaupungeissamme"

Välimerellä siirtolaisia pelastavalle alukselle julistettiin hätätila – siirtolaiset ovat käyttäytyneet itsetuhoisesti ja väkivaltaisesti

Bolsonaro haluaa vesittää Brasilian tuoreen kasvomaskilain veto-oikeuksin – maassa on toiseksi eniten koronatartuntoja maailmassa

Ruotsissa vain yhdeksän uutta koronakuolemaa

Ruotsin korkein oikeus: Opettaja ei loukannut oppilasta nostaessaan hänet pois käytävää tukkimasta

Englanti avaa oviaan yli 50 maasta saapuville matkustajille – Suomi listalla, Ruotsi ei

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.