Irma heikkeni trooppiseksi matalapaineeksi

Irma on heikentynyt trooppiseksi matalapaineeksi, kertoo Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus. Asiasta muun muussa uutisoineen Guardianin mukaan Irman tuulet puhaltavat nyt 15,6 metriä sekunnissa.

Irma oli varhain tiistaina Suomen aikaa Georgiassa ja sen ennustettiin siirtyvän Suomen aamun aikana Alabamaan. Sieltä trooppiseksi matalapaineeksi heikentyneen Irman on ennustettu jatkavan kohti Tennesseen länsiosaa, Guardian kirjoittaa.

Floridassa 6,2 miljoonaa asiakasta ilman sähköä

Arviolta 6,2 miljoonaa sähköyhtiöiden asiakasta on edelleen ilman sähköä Floridassa Irman jäljiltä, Guardian kertoo. Uutistoimisto AP:n mukaan kuusi ihmistä on saanut surmansa Floridassa, mikä Guardianin mukaan nostaa kuolonuhrien määrän Yhdysvalloissa kymmeneen.

Mittavia vahinkoja on raportoitu Floridasta ainakin Florida Keys -saarilta.

Kaikkiaan Irma on vaatinut kymmenien ihmisten hengen. Ihmisiä sai surmansa muun muassa Brittiläisillä Neitsytsaarilla, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla, Kuubassa ja Saint Martinin sekä St. Bartsin saarilla.

Historiallisen voimakas Irma-hurrikaani aiheutti myös laajaa tuhoa Karibianmeren saarilla ennen kuin se suuntasi Yhdysvaltain osavaltioihin ja heikkeni. Myrsky aiheutti mittavia evakuointeja niin Yhdysvalloissa kuin Karibianmeren saarillakin. Bahamasaarille määrättiin esimerkiksi sen suurin pakkoevakuointi Irma-myrskyn takia.

CNN: Hurrikaanit ovat riepotelleet Yhdysvaltain osavaltioista eniten Floridaa

Hurrikaanit ovat riepotelleet Yhdysvaltain osavaltioista eniten Floridaa, kertoo CNN. Uutiskanavan mukaan vuosien 1851–2017 aikana hurrikaani on iskenyt Floridaan 117 kertaa.

Toisella sijalla on Texas ja kolmantena Louisiana. Texasiin hurrikaani on iskenyt 64 kertaa, Louisianaan 54 kertaa.

Asiasta kertoneen Yhdysvaltain liittovaltion sää- ja valtamerentutkimusorganisaation (NOAA) mukaan 40 prosenttia hurrikaaneista iskee ainakin Floridaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Irman nostattamat tulvat tuntuivat Floridan koillisosassa – asukkaille krokotiilivaroitus

Hurrikaania paenneet juankoskelaiset saivat pakoauton ilmaiseksi – "Meille vinkattiin, että maalaisjärjen käyttö on sallittua"

Savolaispari jumissa Kuubassa ainakin perjantaihin – lentokentällä levottomuuksia ja pulaa ruuasta

Hurrikaani Irma surmannut Kuubassa ainakin 10 ihmistä

IS: Kansanedustaja joutui jäämään Irman armoille – "Kissakin palasi saman tien sisälle"

Irma heikentyi ykköskategorian hurrikaaniksi

Kuopiolainen Miamissa: "Kaupunki ei varmaan ole koskaan ollut näin pimeä"