Irman vahvistettu vaatineen ainakin 12 ihmisen hengen Floridassa – kaikkiaan kuolleita kymmeniä

Irma on viimeisimmän tiedon mukaan vaatinut ainakin 12 ihmisen hengen Yhdysvaltain Floridassa, kertovat yhdysvaltalaisviranomaiset.

Kaikkiaan Irman takia sai surmansa ainakin 50 ihmistä, uutistoimisto AFP kertoo. Ihmisiä sai surmansa muun muassa Brittiläisillä Neitsytsaarilla, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla, Kuubassa ja Saint Martinin sekä St. Bartsin saarilla.

Trump Floridaan torstaina

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump matkustaa Floridaan perehtymään hirmumyrsky Irman tuhoihin torstaina paikallista aikaa. Vierailun ajankohdasta ilmoitti Valkoinen talo tiistaina.

Trump oli jo aiemmin luvannut, että hän matkustaa Floridaan hyvin pian. Tarkoituksena on muun muassa kartoittaa osavaltion tarvitseman avun määrää.

Presidentin puoliso Melania Trump ilmoitti matkaavansa Floridaan miehensä mukana.

Hurrikaanina alkanut, mutta Floridaan saapuessaan heikentynyt Irma ei aiheuttanut Yhdysvalloissa niin jättimäisiä tuhoja kuin alun perin pelättiin. Myrsky kuitenkin muun muassa tuhosi asuntovaunualueita, aiheutti tulvia ja vei purjeveneitä mennessään.

–  Meillä ei ole paljon mitään jäljellä, sanoi 55-vuotias Patty Purdo, jonka koti sijaitsi asuntovaunualueella Islamoradan saarella Floridan rannikolla.

Yhdysvaltain katastrofiviraston Feman mukaan Irma aiheutti merkittäviä tuhoja juuri Floridan edustalla sijaitsevilla Florida Keys -saarilla. Feman päällikön Brock Longin mukaan myrsky tuhosi tai vaurioitti arviolta 90 prosenttia Florida Keys -saarien kodeista.

Irma rantautui saarille neloskategorian hurrikaanina viikonloppuna.

Karibialla tuhoutui sairaaloita

Karibianmeren saarilla noin 17  000 ihmistä tarvitsee Irman jäljiltä kipeästi väliaikaista majoitusta. Lisäksi hotelleja ja terveysasemia on tuhoutunut varsinkin Karibianmeren itäisillä saarilla, kertoi Maailman terveysjärjestö WHO tiistaina.

Saarilla kaivataan WHO:n mukaan myös lääkintähenkilökuntaa korvaamaan paikallisia työntekijöitä, jotka ovat joutuneet työskentelemään kellon ympäri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.