Isis sanoo hyökänneensä Pohjois-Syyriassa, kuolleiden joukossa myös amerikkalaissotilaita

Äärijärjestö Isis sanoo tehneensä itsemurhaiskun Yhdysvaltain johtamaa liittoumaa vastaan Pohjois-Syyriassa. Liittouman edustajan mukaan kuolleiden joukossa oli myös yhdysvaltalaissotilaita.

Isku tehtiin Manbijin kaupungissa, kun sotilaat olivat rutiininomaisella partiointikierroksella, liittouman edustaja sanoi lausunnossaan. Hän ei kertonut, kuinka paljon kuolleita sotilaita oli.

Tiedot kuolleiden määrästä vaihtelevat. Syyrian sotaa seuraavan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan kuolleita yhdysvaltalaissotilaita olisi ollut ainakin kaksi. Kurdien uutistoimisto puolestaan sanoo kolmen yhdysvaltalaissotilaan, kahden paikallisen turvallisuusviranomaisen ja 13 siviilin kuolleen, kertoo BBC.

Uutistoimisto Reuters taas kertoo kuolleita yhdysvaltalaissotilaita olevan neljä ja kuolleita kaikkiaan 16. Tietonsa Reuters perustaa yhdysvaltalaisiin nimettömiin viranomaislähteisiin.

Yhdysvaltain joukot ovat Manbijissa tukemassa kurdi- ja arabitaistelijoita, jotka ovat karkottaneet Isisin lähes kaikkialta Syyrian itäosista.

Ennen tämän päivän iskua vain kaksi yhdysvaltalaissotilasta on kuollut taisteluissa Syyriassa sen jälkeen, kun liittouma muodostettiin 2014.

Joulukuussa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi, että Isis on lyöty Syyriassa ja että hän vetäisi amerikkalaisjoukot maasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.