Israel kosti Hamasin ja Islamilaisen Jihadin kranaattihyökkäyksen useilla iskuilla

Israel kosti tiistaina Gazasta ammutun kranaattikeskityksen iskemällä Gazan kaistalle. Armeija ei tarkentanut, iskettiinkö Gazaan ilmasta vai tykeillä.

– Israel suhtautuu vakavasti sitä vastaan tehtyihin hyökkäyksiin sekä niitä Gazasta tekeviin Hamasiin ja Islamilaiseen Jihadiin. Armeija tulee vastaamaan voimalla, lupasi pääministeri Benjamin Netanjahu.

Tiistai-iltana Hamasin aseellinen siipi ja Islamilainen Jihad -ryhmä ottivat kranaatti-iskut nimiinsä harvinaisessa yhteislausunnossa. Järjestöjen mukaan iskut olivat vastaus hyökkäyksiin, joita Israelin armeija on heidän asemiinsa tehnyt viime päivinä.

Myöhemmin armeija vahvisti, että Gazasta kuullut räjähdykset liittyivät armeijan vastatoimiin. Hyökkäysten mahdollisesti vaatimista uhreista ei tullut heti tietoa.

Israelin armeijan mukaan Gazan kaistalta ammuttiin Israeliin kymmeniä kranaatteja tiistaiaamun aikana. Israelin ilmapuolustusjärjestelmä tuhosi valtaosan kranaateista, mutta osa päätyi maahan asti. Kyseessä on tiettävästi suurin kranaattikeskitys Israeliin sitten vuoden 2014 sodan.

Kaksi israelilaista sotilasta haavoittui kranaateista lievästi ja yksi hieman vakavammin.

Yksi kranaatti räjähti lähellä lastentarhaa, mutta rakennuksessa ei ollut lapsia.

 

Merisaarron murto ei onnistunut

 

Palestiinalaisaktivistit yrittivät tänään murtaa Israelin merisaarron ainakin yhdellä aluksella, joka kuljetti sairaalahoitoon pyrkiviä, opiskelijoita ja työnhakijoita.

Aluksen matkaa järjestäneen Salah Abdul Attin mukaan Israelin armeija pysäytti aluksen ja otti sen hallintaansa. Attin mukaan armeija aikoo viedä aluksen ja sen miehistön Ashdodin satamaan Israelin puolella.

– Alus yritti laittomasti murtaa merisaarron, jonka Israel on pystyttänyt laillisesti. Saarto on vastaus siihen, kun terroristijärjestö Hamas otti vallan, sanoi Israelin armeijan tiedottaja Jonathan Conricus.

 Israel sulki Gazan merireitit yli vuosikymmen sitten, koska meritse kuljetettiin Israelin mukaan aseita Gazaa hallitsevalle Hamas-äärijärjestölle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Erdoganin allekirjoittamalla säädöksellä Hagia Sofia muuttuu museosta moskeijaksi – ensimmäinen muslimien rukoushetki on parin viikon kuluttua

Hollanti vie Venäjän Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen matkustajakoneen alas ampumisen takia

Ruotsin entinen suurlähettiläs vapautettiin syytteistä – epäiltiin valtion turvallisuuden vaarantamisesta

Media: Iranissa jälleen mystinen räjähdys sotilaskohteiden lähellä

Egypti ja Etiopia hakevat kiivaasti ratkaisua vuosien kiistaan Niilin vesistä – Egypti pelkää vesiensä loppumista ja sanoo kiistan olevan maalle "elämän ja kuoleman" kysymys

Yhdysvallat rankaisee korkea-arvoisia kiinalaisviranomaisia uiguureihin kohdistuneista ihmisoikeusloukkauksista – Kiina vastaa samalla mitalla takaisin

Trumpin ex-asianajaja passitettiin takaisin vankilaan – rikkoi kotiarestin sääntöjä

Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä nousee edelleen rajusti – vuorokaudessa yli 65  000 uutta tartuntaa

Saksan valtion viestinnässä työskennellyttä miestä epäillään Egyptin vakoojaksi

New Yorkin syyttäjällä on oikeus saada Trumpin talous- ja verotiedot käyttöönsä, päätti korkein oikeus – "Kyllä tämä oli Trumpin kannalta huono päivä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.