Italia ja Libya kahdenväliseen sopimukseen maahanmuutosta

Italia on solminut Libyan kanssa kahdenvälisen sopimuksen muuttoliikkeen hillitsemiseksi keskisellä Välimerellä. Sopimuksessa Libyan yhtenäishallitus lupautuu kitkemään ihmissalakuljetusta Italian antamaa apua vastaan.

Italia on luvannut Libyalle uutistoimisto AFP:n mukaan taloudellista apua ja koulutusta rajavartiostolle.

Myös EU-maat kokoavat tänään epävirallisessa huippukokouksessa toimia Libyan tueksi. EU-maat eivät kuitenkaan tavoittele Libyan kanssa erillistä sopimusta, koska maan hallinnon on katsottu olevan niin hauras.

– Annamme vahvan tukemme Italialle ja sopimukselle, joka allekirjoitettiin eilen Roomassa, EU:n ulkoministeri Federica Mogherini sanoi ennen kokousta.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat olleet hyvin huolissaan olosuhteista, joissa ihmiset odottavat Libyan sisällä. Salakuljettajien armoilla olevat ihmiset odottavat leireillä, jotka ovat osin rikollisten ylläpitämiä. Italia ja EU ovat luvanneet tukea maan sisäministeriön ylläpitämille leireille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Erdoganin allekirjoittamalla säädöksellä Hagia Sofia muuttuu museosta moskeijaksi – ensimmäinen muslimien rukoushetki on parin viikon kuluttua

Hollanti vie Venäjän Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen matkustajakoneen alas ampumisen takia

Ruotsin entinen suurlähettiläs vapautettiin syytteistä – epäiltiin valtion turvallisuuden vaarantamisesta

Media: Iranissa jälleen mystinen räjähdys sotilaskohteiden lähellä

Egypti ja Etiopia hakevat kiivaasti ratkaisua vuosien kiistaan Niilin vesistä – Egypti pelkää vesiensä loppumista ja sanoo kiistan olevan maalle "elämän ja kuoleman" kysymys

Yhdysvallat rankaisee korkea-arvoisia kiinalaisviranomaisia uiguureihin kohdistuneista ihmisoikeusloukkauksista – Kiina vastaa samalla mitalla takaisin

Trumpin ex-asianajaja passitettiin takaisin vankilaan – rikkoi kotiarestin sääntöjä

Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä nousee edelleen rajusti – vuorokaudessa yli 65  000 uutta tartuntaa

Saksan valtion viestinnässä työskennellyttä miestä epäillään Egyptin vakoojaksi

New Yorkin syyttäjällä on oikeus saada Trumpin talous- ja verotiedot käyttöönsä, päätti korkein oikeus – "Kyllä tämä oli Trumpin kannalta huono päivä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.