Italian myrskyissä ainakin 20 kuollutta – metsää kaatui kuin moottorisahalla

Italian myrskyissä on tällä viikolla kuollut ainakin 20 ihmistä, kertovat maan viranomaiset. Ihmisiä on kuollut muun muassa kaatuneiden puiden aiheuttamissa onnettomuuksissa eri puolilla maata.

Pohjois-Italiassa torstaina kaksi kuoli puun kaaduttua heidän autonsa päälle Aostanlaaksossa lähellä Sveitsin rajaa. Perjantaina salamanisku tappoi kaksi ihmistä Sardiniassa.

Maan koillisosassa Dolomiittien vuoristoalueella myrskytuulet ovat tuhonneet tuhansia hehtaareita metsää.

– [Alue] on kuin maanjäristyksen jäljiltä, Veneton kuvernööri Luca Zaia kuvailee tuhoja.

Hänen mukaansa puut olivat kaatuneet kuin jättimäisellä moottorisahalla. Lisäksi Veneton alueella 160 000 ihmistä on ilman sähköä.

– Me olemme polvillamme, kuvernööri Zaia sanoo.

Italian pelastuslaitoksen ottamaa kuvaa metsätuhoista lähellä Bellunoa. Kuva: LEHTIKUVA / AFP
 

 

Venetsia tulvan vallassa

 

Turistien suosimaan Portofinon pikkukaupunkiin Italian Rivieralla pääsee kaupunkiin johtavan tien romahdettua ainoastaan meriteitse. Koillis-Italiassa Bellunon maakunnassa useat kaupungit ovat saarroksissa maanvyörymän takia. Sortunutta vuoristotietä ei ole voitu korjata jatkuvien kaatosateiden vuoksi.

Alkuviikolla Venetsiassa vesi peitti lähes kolme neljäsosaa kaupungin keskustasta. Vesi nousi pahimmillaan yli puolitoista metriä tavanomaista korkeammalle.

Myrskyt ovat piinanneet myös eteläisempää Italiaa. Sisilian saarella rankkasateet ovat aiheuttaneet tulvia, joiden takia teitä ja kouluja on suljettu.

Myrskyn aiheuttamat taloudelliset vahingot ovat huomattavat. Pelkästään Genovan kaupungin seudulla vahingot voivat nousta satoihin miljooniin euroihin.

Meteorologit ennustavat tuulen ja sateiden jatkuvan viikonlopun yli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.