Italian siltaromahduksessa kuoli chileläisiä ja ranskalaisia, kuolleita 39 – useita ihmisiä edelleen kateissa

Italian Genovan eilisen siltaromahduksen kuolonuhrien joukossa oli kolme chileläistä ja kolme ranskalaista. Suomen ulkoministeriön mukaan uhrien joukossa ei tiedetä olevan suomalaisia.

Kuolonuhrien määrä on noussut 39:ään ja sen odotetaan nousevan edelleen. Useita on loukkaantunut vakavasti ja yhä kateissa.

Noin 50 metrin korkeudessa oleva Morandin silta romahti tiistaina puolilta päivin. Turman uhrien etsinnät ovat jatkuneet läpi yön.

Italian pelastuslaitoksen mukaan pelastustyöt jatkuvat Morandin sillalla vielä päiviä.

Italialaisen uutistoimisto Ansan pelastuslähteiden mukaan moni uhreista oli murskaantuneissa ajoneuvoissa. Viranomaisen mukaan sillalla ajoi onnettomuushetkellä 30–35 autoa ja kolme rekka-autoa, Ansa kertoo.

Pelastuslaitoksen insinöörin mukaan sillalla olleiden ajoneuvojen määrän perusteella useita ihmisiä on edelleen kateissa. Hän ei kuitenkaan sano, kuinka montaa ihmistä etsitään.

Luoteis-Italiassa sijaitsevassa Genovan satamakaupungissa tapahtuneen romahduksen syy on yhä tuntematon.

Kahden päivän suruaika 

Italian Genovassa on julistettu kahden päivän suruaika siltaromahduksen takia, uutisoi muun muassa CNN. Liput liehuvat Genovan kaupungissa puolitangossa tänään ja huomenna.

Italian sisäministeri Matteo Salvini vakuuttaa, että syypäät Genovan siltaonnettomuudelle tullaan löytämään. Hänen mielestään on uskomatonta, että 2010-luvulla ihminen voi kuolla tällaisessa onnettomuudessa.

– Italialaisilla on oikeus moderniin ja tehokkaaseen infrastruktuuriin, presidentti Sergio Mattarella sanoi eilisessä lausunnossaan.

Italialaisten medioiden mukaan 1960-luvulla rakennettu silta oli ränsistynyt ja se tarvitsi jatkuvasti huoltoa. Uutistoimisto Ansan mukaan myös sillan muut osat saattavat romahtaa, minkä takia rakennukset sillan lähistöllä evakuoitiin. Ansa kertoi silminnäkijöiden sanoneen, että salama osui siltaan ennen romahdusta.

Sisäministeri Salvini ja varapääministeri Luigi Di Maio vierailevat tänään onnettomuuspaikalla.

Mitä tiedetään ja ei tiedetä Italian Genovan siltaromahduksesta?

Italian hallitus aikoo moottoritieyhtiölle jättisakkoa sopimusrikkomuksen vuoksi

Italian Genovassa julistettiin kahden päivän suruaika siltaromahduksen takia

Ranskan Macron lupaa Italialle "kaiken tarvittavan tuen"

"Ihmiset juoksivat avojaloin ja kauhuissaan", kertoo sillan romahtamisen nähnyt italialaislehdelle

Pelastajat Italian siltaromahduksesta: Näkymä on helvetillinen

Yli 30 kuollut Genovan siltaromahduksessa – silminnäkijöiden mukaan siltaan iski salama