Järjestö: Jo yli 200 pidätetty Venäjän korruptionvastaisissa mielenosoituksissa – Navalnyi itse vietiin poliisiautolla kotoaan

Venäjän korruptionvastaisissa mielenosoituksissa on jo pidätetty yli 200 ihmistä, kertoo aktivistien pidätyksiä Venäjällä seuraava OVD Info -järjestö Twitterissä.

Moskovan mielenosoituksissa on pidätetty yli 120 ihmistä ja Pietarissa yli 130, järjestö kertoo.

Protestien sarjan koolle kutsunut oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi pidätettiin aiemmin tänään kotoaan ennen Moskovan mielenosoituksen alkua.

Pidätyksestä kertoi Navalnyin vaimo Twitter-tilillään.

– Hei. Tässä on Julia Navalna. Aleksei on pidätetty rappukäytävässä, hän kirjoitti noin 40 minuuttia ennen mielenosoituksen alkua.

Hän julkaisi myös kuvan, jossa miestä viedään poliisiautoon.

Tuhannet Navalnyin kannattajat ovat tänään osoittaneet mieltään korruptiota vastaan eri puolilla Venäjää, ja useita on pidätetty.

OVD Info -sivuston mukaan 27 ihmistä oli pidätetty jo ennen Moskovan mielenosoituksen alkua kello 15 maissa Suomen aikaa.

Tämänpäiväinen mielenosoitus Moskovassa oli alun perin tarkoitus järjestää keskustan ulkopuolella, ja sille oli saatu lupa viranomaisilta. Myöhään sunnuntai-iltana Navalnyi ilmoitti kuitenkin, että mielenilmaus järjestetäänkin keskustassa Tverskaja-kadulla.

Navalnyin mukaan osoittautui mahdottomaksi löytää tahoa, joka olisi pystyttänyt lavan luvalliselle protestipaikalle, kertovat verkkolehti Meduza ja Dozhd-televisiokanava.

Mielenosoitukselle Tverskaja-kadulla ei ole lupaa.

Navalnyin kannattajat ovat lähettäneet lähetystä studiosta Moskovassa, mutta sähköt katkaistiin samaan aikaan, kun poliisi haki Navalnyin, juontaja Leonid Volkov kertoi. Lähetys saatiin kuitenkin jatkumaan muutaman minuutin kuluttua.

Kun vastaava protesti järjestettiin viimeksi maaliskuun lopulla, Moskovassa poliisi pidätti yli tuhat ihmistä ja Navalnyi tuomittiin 15 päiväksi vankilaan poliisin vastustamisesta.