KCNA: Pohjois-Korea kärsii äärimmäisestä kuivuudesta

Pohjois-Koreassa kevät on ollut vähäsateisin lähes 40 vuoteen ja maa kärsii äärimmäisestä kuivuudesta, kertoo Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA. Sen mukaan lunta tai vettä on satanut alkuvuodesta vain 54,4 millimetriä, mikä on vähiten vastaavana ajanjaksona sitten vuoden 1982.

Maan viljasadot olivat huonot jo viime vuonna, ja YK:n järjestöt varoittivat viime kuussa, että lähes puolet pohjoiskorealaisista tarvitsee kiireellisesti lisää ruokaa. Järjestöt arvioivat aiemmin, että kuivuuden kaltainen pienempikin takaisku voi pahentaa tilannetta merkittävästi.

YK:n raportin mukaan tilanne voi heikentyä entisestään touko-syyskuun aikana, jos humanitaarista apua ei toimiteta maahan tarpeeksi ja riittävän nopeasti.

Etelä-Korean oli toissa vuonna tarkoitus toimittaa Pohjois-Koreaan noin neljän miljardin euron arvosta elintarvikkeilta Maailman ruokaohjelman kautta, mutta toimitukset peruttiin silloin Pohjois-Korean kiihdytettyä ydinkokeitaan.

Kansainvälisten järjestöjen mukaan jo ennen kuivuutta joka viides alle 5-vuotias pohjoiskorealainen kärsi kitukasvuisuudesta liian vähäisen ravinnon vuoksi.

Uusimmat

Ulkomaat

Yle: Syyrialaisella Isis-leirillä on 44 suomalaista, kertovat leirin suomalaisnaiset

Britannian entinen ulkoministeri Boris Johnson haluttaisiin syytteeseen valehtelusta

Tshekin pääministerin ahdinko syvenee – epäillään EU-tukien kavaltamisesta

Britannia äänesti historian oudoimmissa EU-vaaleissa – huhut pääministeri Mayn pikaisesta erosta lisääntyivät

Pahasti aliravittu pikkulapsi oli kuolla Ruotsissa – äiti halusi elää pelkällä ilmalla, lapsi sai halauksia vitamiinien sijaan

Grönlannin ilmatilan valvonta voi pakottaa Tanskan ostamaan lisää hävittäjiä, sanoo maan puolustusministeri – syynä on Venäjän kasvanut sotilastoiminta arktisella alueella

Interpol hajotti pimeän verkon pedofiiliringin ja pelasti 50 lasta

Intiassa pääministerin hindunationalistisen puolueen paikkamäärä parlamentissa kasvaa – äänestysaktiivisuus nousi uuteen ennätykseen

Unicef arvioi tuhansien vierastaistelijoiden lasten elävän kammottavissa olosuhteissa Syyriassa ja Irakissa

Britanniassa spekulointi Mayn erosta kiihtyy –  Timesin mukaan pääministeri aikoo ilmoittaa lähdöstään huomenna

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.