Karlshamn vuokraa sataman Nord Stream -hankkeelle

Ruotsissa Karlshamnin kunnanhallitus hyväksyi tiistaina kunnan sataman käytön kiistellyn Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeen tarkoituksiin. Esitys hyväksyttiin äänin 10–4.

Kaasuputkihankkeelle työskentelevä hollantilaisyritys Wasco haluaa lastata ja purkaa laivoja Karlshamnissa sekä säilyttää siellä materiaaleja.

Nord Stream 2 on Venäjän ja Saksan välille suunniteltu kaasuputkihanke, jota useat EU-maat ovat arvostelleet. Joulukuussa Gotlannin kunta päätti, että se ei aio vuokrata satamaa hankkeelle. Ennen päätöstä kunnan edustajat olivat tavanneet puolustusministeri Peter Hultqvistin ja ulkoministeri Margot Wallströmin.

Maanantaina Wallström sanoi, että tilanne Karlshamnissa on erilainen, eikä hallitus pidä sataman vuokrausta uhkana Ruotsin puolustuspoliittisille intresseille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Britannia jännittää konservatiivien enemmistöä historiallisissa brexit-vaaleissa

Asiantuntija: Israelissa ollaan poliittisessa umpikujassa, josta ei päästä eteenpäin – "Takana ovat sekä järjestelmän rakenteelliset ongelmat että Netanjahun asema"

Venäjän ainoalla lentotukialuksella syttyi tulipalo – Amiraali Kuznetsov on ollut jo pitkään korjattavana Murmanskissa

Venäjä karkottaa kaksi saksalaisdiplomaattia vastavetona Saksan tekemille karkotuksille, Berliini varoitti mahdollisista lisätoimista

Zelenskyin tähdittämästä komediasarjasta leikattiin Putinia koskeva vitsi pois Venäjällä

Onnellisuus-29ideologiastaan tunnettu Bhutan saa tuloja vesivoimasta ja turismista – hyvinvointi jakautuu yhä epätasaisesti

Merestä löydetyt osat kuuluvat kadonneeseen chileläiskoneeseen

Harvey Weinstein päässyt 25 miljoonan dollarin sopuun häntä seksuaalirikoksista syyttävien kanssa – sopimus vapauttaisi Hollywood-mogulin lähes kaikista syytöksistä

Äänestys alkoi Britanniassa – "Kuvitelkaa, kuinka ihanaa olisi istua kalkkunaillalliselle tänä jouluna brexit ratkaistuna"

Määräaika paukkui – Israeliin kolmannet vaalit vuoden sisään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.