Keltaliivit soluttautuivat Pariisin ilmastomarssille, tappelivat poliisin kanssa

Pariisissa ilmastomarssin järjestäjät kehottivat lauantaina marssijoita hajaantumaan sen jälkeen, kun osa mielenosoittajista oli ottanut väkivaltaisesti yhteen poliisin kanssa. Viranomaisten mukaan mellakoijat olivat marssin sekaan tunkeutuneita radikaaleja keltaliivejä.

Keltaliivit eivät tosin pukeutuneet tällä kertaa keltaisiin liiveihinsä, vaan mustaan, jotta heitä ei olisi tunnistettu ilmastomarssijoiden seasta. Poliisi käytti kyynelkaasua mellakoitsijoiden taltuttamiseen.

Jo aiemmin päivällä poliisin kerrottiin pidättäneen toistasataa mielenosoittajaa keltaliivien omissa protesteissa. Mielenosoituksia vahti noin 7 500 poliisin joukko.

Poliisi oli kieltänyt protestit Pariisin pääkadulla Champs-Elysees'llä ja muilla kaupungin ydinalueilla, joissa keltaliivit ovat aiemmin ryöstäneet ja sytyttäneet tuleen luksusliikkeitä ja ravintoloita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Saksa kehottaa Kreikkaa ja Turkkia neuvottelemaan erimielisyyksistä ja välttämään yhteenottoa

Suomen valtiojohto huolissaan Valko-Venäjän tilanteesta

Tuore sopimus osoittaa, että arabimaiden rintama Israelin suhteen rakoilee – "Maan ei tarvitse tehdä enää palestiinalaisten suhteen myönnytyksiä"

EU-komission puheenjohtaja vaatii Valko-Venäjälle sanktioita – tehtaiden ja tuotantolaitosten lakot jatkuvat

Afganistanissa on aloitettu 400 taleban-vangin vapauttaminen

EU:n ulkoministerit järjestävät ylimääräisen kokouksen jännitteistä maailmalla – asialistalla muun muassa Valko-Venäjän tilanne

Yhdysvaltalaissuurlähettiläs: Israel ei ole hylännyt suunnitelmiaan liittää osia palestiinalaisalueista itseensä – Trumpin mukaan suunnitelma ei ole juuri nyt pöydällä

Uudessa-Seelannissa koronatartunnat levisivät Aucklandin keskittymästä kaupungin ulkopuolelle

Libanon julisti Beirutiin kahden viikon poikkeustilan – ihmisoikeusjärjestö pelkää mielenosoitusten tukahduttamista

Valkovenäläismies STT:lle: Valtion median toimittajat irtisanoutuvat ja tehtaat lakkoilevat historiallisessa protestiliikkeessä Valko-Venäjällä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.