Kiinassa koronavirukseen kuolleiden määrä nousee yhä – uusia tartuntoja vähemmän kuin edellisinä päivinä

Kiinassa koronavirukseen kuolleiden määrä nousee yhä. Tartuntoja on nyt yhteensä yli 1  660. Uusia kuolemia kerrottiin olevan 142.

Koko maassa on todettu yli 2  000 uutta tartuntaa. Kyseessä on kolmas perättäinen päivä, kun uusia tartuntoja on raportoitu vähemmän kuin edellisenä päivänä. Viranomaisten mukaan koko maassa on toistaiseksi sairastunut ainakin 68  500 ihmistä.

Kiinan ulkopuolella koronavirus on tappanut neljä ihmistä. Eilen kerrottiin ensimmäisestä kuolemasta Aasian ulkopuolella, kun kiinalaisturisti kuoli Ranskassa. 80-vuotias mies oli kotoisin Hubein maakunnasta.

Kolme muuta kuolivat Japanissa, Filippiineillä ja Hongkongissa.

Eristetyllä risteilijällä lisää tartuntoja

Japanissa eristetyllä Diamond Princess -risteilyaluksella on todettu jälleen lisää koronavirustartuntoja, kertoo maan terveysministeriö. Aluksella on testattu yli 1  200 ihmistä, joista 355 on saanut tartunnan. Yli 70:llä sairastuneista ei ollut oireita.

Yhdysvallat on aikeissa evakuoida kansalaisiaan alukselta.

Alus on ollut eristettynä Jokohaman satamassa helmikuun viidennestä päivästä asti. Aluksella oli alun perin noin 3  700 ihmistä. Sairastuneita on siirretty maihin saamaan hoitoa.

"Kiina on ostanut maailmalle aikaa"

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan on liian aikaista ennustaa tartuntojen kehityskulkua.

–  Kiina on ostanut maailmalle aikaa. Emme tiedä kuinka paljon aikaa, järjestön pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi aikaisemmin.

–  Pyydämme hallituksia, yrityksiä ja uutisorganisaatioita tekemään yhteistyötä kansamme sopivan hälytystason antamiseksi ilman hysterian liekkejä, Ghebreyesus sanoi.

Hongkongilaisen South China Morning Post -lehden laskurin mukaan yli 9  400 koronaviruksen saaneista on parantunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.