Kolumbian maanvyöryissä kuollut yli 200 ihmistä

Kolumbiassa Etelä-Amerikassa maanvyöryissä on kuollut viimeisimmän tiedon mukaan yli 200 ihmistä. Asiasta kertovan Punaisen Ristin mukaan 206 ihmistä on kuollut ja 202 on loukkaantunut. Lisäksi 220 ihmistä on edelleen kateissa.

Myöhään perjantaina syntyneet maanvyöryt veivät Mocoan kaupungista mukanaan taloja, siltoja, puita ja ajoneuvoja. Punaisen Ristin edustajan mukaan Mocoassa maanvyöryissä tuhoutui täysin 25 kotia.

Vyörypaikalle pääsy vaikeaa

Aiemmin on kerrottu, että 40 000 ihmisen Mocoan kaupunki on ilman sähköä ja juoksevaa vettä. Mocoan pormestari Jose Antonio Castro on BBC:n mukaan vahvistanut asian.

Maanvyöryt johtuvat Mocoajoen ja sen sivujokien noususta, kertoi maan katastrofiriskien hallinnasta vastaava viranomainen perjantaina. BBC kertoo Colombia's El Tiempo -paikallislehden mukaan, että useat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa ja hakeutumaan suojaan jokien vedenkorkeuden noustessa.

Maanvyöryalueelle pelastustöiden valvomista varten matkustaneen presidentti Juan Manuel Santosin mukaan perjantaiyönä alueella satoi noin 130 millimetriä vettä, mikä on noin 30 prosenttia kuukausittaisesta sademäärästä alueella.

Presidentti on esittänyt osanottonsa vyöryn uhrien perheille.

Maanvyöryalueelle on julistettu hätätila.

Pelastusviranomaisten on ollut BBC:n mukaan vaikea hoitaa tehtäviä alueella jatkuvan huonon sään ja vaurioituneen infrastruktuurin takia.

–  Lähes 80 prosentilla teistä on vaikea liikkua. Sieltä, missä tiet päättyvät, on kolme tuntia maanvyörypaikalle, eräs poliisi sanoo BBC:lle.

Tuhoalue sijaitsee Amazonin sademetsäalueella.

Viime kuukausina Kolumbiassa on syntynyt useita tappavia maanvyörymiä. Marraskuussa maanvyörymä tappoi viranomaisten mukaan yhdeksän El Tambossa maan lounaisosassa. Kuukautta aiemmin kymmenen kuoli maanvyörymässä Pohjois-Kolumbiassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Yli sata kuollut Kolumbian mutavyöryissä