Kongossa on ilmennyt uusi ebola-epidemia, neljä kuollut

Kongon demokraattisen tasavallan luoteisosassa on ilmennyt uusi ebolaepidemia, maan terveysministeriö kertoo. Tautiin on kuollut neljä ihmistä, sanoo terveysministeri Eteni Longondo.

Myös maan itäosa on kärsinyt ebolaepidemiasta. Huhtikuun puolivälissä edellinen ebola-epidemia oli jatkunut maassa 20 kuukautta ja lähes 2  300 ihmistä oli kuollut tautiin. Tauti toivottiin saatavan kuriin maan itäosassa kesäkuun loppuun mennessä.

Ebolan torjuntaa alueella on vaikeuttanut konflikti aseellisten ryhmien ja maan armeijan välillä.

Luoteisosan tautitapaukset todettiin lähes 1  000 kilometrin päässä itäosasta, mikä on nostanut huolta taudin laajemmasta leviämisestä.

Tuhkarokko vaivaa myös maassa

Viime vuonna maata koetteli tuhkarokkoepidemia, johon kuoli 6  000 ihmistä, Maailman terveysjärjestö WHO kertoi tammikuussa muun muassa BBC:n mukaan. Yli 310  000 ihmistä sairastui viime vuonna, ja kyseessä on WHO:n mukaan maailman laajin ja nopeimmin etenevä tuhkarokkoepidemia.

Kongoa piinaa myös maailmanlaajuinen koronaepidemia, vaikka tartuntoja on kirjattu suhteessa väkilukuun varsin vähän.

84 miljoonan asukkaan maassa on todettu reilut 3  000 tartuntaa. Kuolemantapauksia on kirjattu miljoonaa asukasta kohden neljä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Melbournessa 3  000 kunnan asunnoissa asuvaa on joutunut Australian tiukimpaan koronaeristykseen – yli 300  000 melbournelaista on jo erilaisten rajoitusten piirissä

Italia saattaa ottaa vastaan Välimerellä jumissa olevat siirtolaiset – pelastusalukselle julistettiin aiemmin hätätila

Niinistö: Rajojen sulkemista ei kohdistettu Ruotsia vaan virusta vastaan

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia – tartuntojen määrä maailmanlaajuisesti ylitti uuden rajapyykin

Korona ei näytä pelottavan ainakaan kaikkia suomalaismatkailijoita, pakettimatkojen varaaminen etelään käynnistynyt varsin vilkkaasti – "Tuntuu olevan patoutunutta matkustustarvetta"

Japanissa vanhainkoti jäi tulvan alle – 14 ihmisen uskotaan kuolleen

Yli sadan päivän kuiva kausi päättyi Englannin pubeissa, myös elokuvateatterit ja kampaamot saivat avata ovensa

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa puhunut Trump tuomitsi jälleen mielenosoitukset: "Vihaiset väkijoukot yrittävät repiä alas perustajiemme patsaat, töhriä pyhimmät muistomerkkimme ja vapauttaa väkivallan aallon kaupungeissamme"

Välimerellä siirtolaisia pelastavalle alukselle julistettiin hätätila – siirtolaiset ovat käyttäytyneet itsetuhoisesti ja väkivaltaisesti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.